Skip to content

Restaurant Diverso is verbouwd

Redactie
22 augustus 2017 | 16:00

Advertentie

Het authentieke pand (uit 1857) Brugstraat 44 is een bekende plek in Nederweert. Waar in het verleden inwoners van Nederweert naar dokter Janssen gingen, ontstond in 1980 een restaurant. Na Taverne de Koetsier en Restaurant Kesselshof werd vanaf september 2011 Restaurant Diverso opgericht. Caspar Kessels, John Beijes en Kitty Verspagen staan met hun team al zes jaar klaar voor hun gasten. Met de mediterrane keuken met een grote knipoog naar Italië bezorgen zij hun gasten in Nederweert een vakantiegevoel.

Met respect naar de geschiedenis van het pand en met de blik op de toekomst hebben deze horecaondernemers het besluit genomen om te verbouwen. Het plan startte bij de problemen rondom de kleine keuken waar John en zijn keukenteam in werkten. Begin 2015 hebben architecten, grootkeuken-leverancier, horeca-adviesbureau, constructeur en aannemer mee gezocht naar oplossingen. Stap voor stap werd het pad doorlopen. Begin 2017 vielen de juiste puzzelstukken in elkaar om met overtuiging de verbouwing te laten starten. Niet alleen de keuken maar een groot deel van het restaurant is veranderd.

De grootste verandering is de openheid en het gebruik van ruimte in het pand. De houten draagconstructie is in het zicht gebracht. Er is een vide van begane grond naar 1e etage waardoor er mooie zichtlijnen zijn ontstaan. De keuken is groter, nieuw, deels open en centraal geplaatst. Iedere gast komt erlangs en kan de koks in actie zien. Ook is het midden van de zoldervloer weggehaald om het zicht naar het dak te maken. Een industriële stalen brug verbindt de linker en rechter zoldervloer met elkaar. De zolder is niet toegankelijk voor gasten, maar is wel open. Dit geeft een groots ruimtelijk effect. De antieken handgemaakte trap die het pand lief heeft, is behouden. Deze is verplaatst naar de 1e etage.

Alle ruimten zijn geschilderd en heringericht. Je wordt verrast door de leuke aperitief/wijnbar, louvredeuren als wandbekleding, een stenen wand die de hoogte in gaat en mooie plekjes waar je heerlijk kunt genieten van alles wat Diverso te bieden heeft.

Open dag
Op vrijdag 1 september (her)opent Restaurant Diverso haar deuren. Tussen 15.00 uur – 23.00 uur is iedereen welkom om te komen kijken. Op deze dag worden geen reserveringen aangenomen. Voor drankjes en hapjes wordt gezorgd.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie