Skip to content

Volop activiteiten in nieuwbouwwijken in Nederweert

Redactie
22 augustus 2017 | 9:46

Advertentie

Aan de slag met openbare ruimte in Merenveld en Hoebenakker”

Het is voor velen een droom, een eigen huis kopen of bouwen. De afgelopen jaren zag een groot aantal inwoners of nieuwkomers in onze gemeente deze droom in vervulling gaan. Ze bouwden hun ‘eigen stekkie’ in een van de nieuwe woongebieden. De komende maanden gaat grondverzetbedrijf Kiggen uit Ospel in een aantal straten in die wijken aan de slag met het afwerken van de infrastructuur.

Een nieuwe woonwijk. Die staat er niet zomaar,” aldus Chrit Damoiseaux, die voor de gemeente kopers en bouwers jarenlang begeleidde. “Er gaan vaak jaren van voorbereidingen en procedures aan vooraf.” Een belangrijk onderdeel voordat de schop in de grond kan is het vaststellen van het bestemmingsplan. In het bestemmingsplan staat vastgelegd wat er binnen een bepaald gebied op hoofdlijnen kan en mag. Vervolgens heb je binnen die kaders nog mogelijkheden om mee te denken met de klant. Die klant kan een individuele burger zijn, maar ook een aannemer of projectontwikkelaar.

Woonwensen
De gemeente Nederweert hanteert al jaren de gedachte om woonwensen zoveel mogelijk waar te maken. Volgens Damoiseaux is dat gelukt. “De kavelverkoop is altijd doorgegaan, ook in moeilijke tijden.” Zowel particulier als projectmatig zijn er de afgelopen jaren veel woningen gebouwd.

Bouw- en woonrijp maken
Nieuwe woongebieden moeten eerst bouwrijp worden gemaakt. Logisch. Maar voordat er daadwerkelijk gebouwd kan worden moet er het nodige gebeuren. En ook na de bouwactiviteiten wordt een wijk verder woonklaar gemaakt. Dan worden groenvoorzieningen aangelegd of afgewerkt en worden straten en parkeerplaatsen verder aangelegd.

Afwerking
In de wijken Merenveld en Hoebenakker verliep de kavelverkoop en nieuwbouw zoals gezegd de laatste tijd erg goed. Woningen zijn klaar en bewoond, tuinen worden aangelegd. Hoogtijd om de afwerking van de infrastructuur op te pakken. “Dat gaan we dan ook doen,” aldus opzichter Frank Kersten.

Aan de slag na de bouwvak
Direct na de bouwvakvakantie start grondverzetbedrijf Kiggen uit Ospel in de wijk Merenveld en Hoebenakker met een aantal van deze werkzaamheden. Kiggen gaat aan de slag in de volgende straten: Maximastraat, Arianestraat, Koningspark, Bezembinder, Rietdekker, Leerlooier en Mandenmaker.

Informeren bewoners
Het gaat onder meer om het zetten van stoepbanden, het aanbrengen van verhardingen en het leggen van tegels en klinkers. Op een enkele plaats wordt geasfalteerd. De bewoners van deze straten zijn door de aannemer schriftelijk geïnformeerd. Kersten is blij dat het werk door Kiggen wordt uitgevoerd.

Kavels en uitbreiding
Achter de schermen wordt intussen hard gewerkt aan de nieuwe fase van Hoebenakker. “Na de zomer zal dit buiten ook te zien zijn, aldus Damoiseaux want dan vinden verschillende onderzoeken plaats zoals archeologie. Tevens wordt dan de bestemmingsplanprocedure gestart. Volgens planning starten we in de tweede helft van 2018 met het bouwrijp maken van deze fase.

Informatie
Zodra er meer over de planning en invulling bekend is, informeren we daarover via het Gemeente Contact en de website. Wilt u meer weten over de nieuwe woongebieden, de beschikbare kavels. Kijk dan eens op www.woonwensnederweert.nl of neem contact op met makelaarskantoor Jacobs-Gijsen of Dwars makelaars.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie