Skip to content

Nieuwe exposanten in 13de editie van Pop Up Galerie Nederweert

24 augustus 2017 | 22:34

Pop Up Galerie Nederweert opende donderdag avond weer een nieuwe expositie met werk van zeven nieuwe exposanten. Ook in de Art Shop is weer nieuw materiaal te koop. Onder het genot van het gebruikelijke hapje en drankje werd de inmiddels 13de editie geopend door Francis Bruekers en Ton Haagen. De eerste Pop Up Galerie werd geopend op 27 augustus 2015 en dus bestaat PUGN vandaag (op drie dagen na) 2 jaar. De artshop is er sinds 12 juni 2016 en dus ook al ruim een jaar. Mooie cijfers voor een prachtig initiatief van Francis Bruekers, Francoise Creemers én de vele vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken.

Exposanten
Ook ditmaal is de variatie aan geëxposeerde werken weer groot. De plaats van herkomst is van iedere exposant, toevalligerwijs, Venlo.

  • Tijdens het schilderen verschijnt een beeld dat verborgen zat in haar hoofd. Annelies Janssen werkt met acrylverf op doek en papier, meestal grote doeken. Ook werkt zij graag in bijenwas en pigmenten, gecombineerd met olieverf op houten panelen.
  • De beelden van Felipe Ciudad Martinez zijn meestal van groot formaat, met een monumentaal karakter. In zijn keramiek komt achtergrond, opvoeding, religie en levenservaring naar voren in beelden die een innerlijke strijd tentoonspreiden en tevens rust uitstralen.
  • Floor Kurstjens werkt in mixed media, met sterke kleurcontrasten, maakt pentekeningen, grafisch werk en houtsnedes die zij vervolgens bewerkt met mozaïek. Door kleurkeuze en symboliek probeert zij het onvoorstelbare uit te drukken.
  • Jeanette Steegmans maakt torso’s van mens en paard in verschillende materialen. Haar paarden hebben een eigen karakter en dynamiek. Haar beelden zijn niet statig, maar lijken gevat in gestolde beweging, expressie en zeggingskracht.
  • De designproducten van Joyce Brueren zijn van serviesgoed en/of van plantaardig en dierlijk materiaal. De werken vallen onder de noemer ‘sfeercreatie’. In 2012 ontving zij zilver voor haar werk bij de wedstrijd ‘Vernieuwende Trendstyling 2012’ in Brussel.
  • De taxidermische objecten van ‘Dead or Alive’(DoA) door Jules van Bussel zijn verrassend en vervreemdend. Romp en hoofd leiden (of leidden) een eigen leven. Samengevoegd komen de objecten opnieuw tot leven. Iedere combinatie treedt op zijn eigen manier in het nieuwe levenslicht.
  • Van de hand van Ton Haagen worden beelden en grafisch werk geëxposeerd. Combinaties van brons en glas, maar ook etsen, linosneden en monotypes. De natuur is zijn inspiratiebron, op foto vastgelegd en op eigenzinnige wijze vertaald in zijn werk.

Pop Up Galerie Nederweert
Pop Up Galerie Nederweert staat bekend om de grote variatie aan geëxposeerde werken, in een toegankelijke en informele sfeer. De galerie bestaat inmiddels twee jaar en vestigt zich in leegstaande winkelpanden in Nederweert. Op die manier probeert PUGN aandacht te creëren voor het leegstaande winkelpand om huur/verkoop te bevorderen. Bovendien biedt het aan (gerenommeerde) kunstenaars en creatieven de gelegenheid om op een toegankelijke manier hun werken te tonen aan het publiek.

Geopend
vrijdagen / zaterdagen / koopzondagen 13.00 – 17.00 uur
3 september: Kunstroute Nederweert (geopend van 11.00 – 17.00 uur)
17 september: Americana Village Nederweert (geopend van 11.00 – 17.00 uur)

Data van de Nederweerter koopzondagen vind je op de website.

De expositie is te bezoeken van vrijdag 25 augustus t/m zaterdag 14 oktober 2017. Adres: Kerkstraat 53 Nederweert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30
2024_10_18-15.000-voor-lokale-verenigingen-Heerschap-33
Spek de kas actie
18 oktober 2024 | 19:00

Advertentie