Skip to content

Gebiedsontwikkeling Sport- en Recreatiezone Nederweert

30 augustus 2017 | 15:00

Vanuit een aantal burgerinitiatieven wordt al enige tijd nagedacht over de potentie en ontwikkeling  binnen het gebied in de “oksel” van de A2 en de Randweg-zuid. Een aantal initiatiefnemers heeft zich verenigd in de Stichting de Uijtwijck en heeft zich ten doel gesteld op het voormalige OLS-terrein een ontwikkeling op gang te brengen die moet resulteren in een Beleef, ontmoet & doe park. De gebiedsontwikkeling/herinrichting van de locatie De Bengele is een van de speerpunten van de Stichting de Bengele Beweegt. Deze ontwikkeling draagt bij aan het versterken van de samenwerking tussen de verschillende organisaties en het ontplooien van initiatieven voor meer aanbod sport en bewegen. De locaties waarop de beide stichtingen zich focussen, grenzen aan elkaar en kunnen eigenlijk niet los van elkaar beschouwd worden. Tegen deze achtergrond zijn de beide stichtingen met elkaar in gesprek geraakt over een integrale aanpak voor de gebiedsontwikkeling van het totale gebied.

Het college van burgemeester en wethouders van Nederweert heeft enthousiast gereageerd op de initiatieven. Het college heeft daarom budget beschikbaar gesteld om met hulp van de professionele expertise van het adviesbureauCroonenBuro5 tot een breed gedragen visie op het totale gebied te komen. De provincie heeft zich inmiddels –bij monde van gedeputeerde Hubert Mackus- verheugd getoond over de ingezette ontwikkeling.

Inmiddels heeft de ingestelde stuurgroep een traject ontworpen om met maximale betrokkenheid van belanghebbenden en belangstellenden tot een breed gedragen visie te komen. Het lokale draagvlak is hierbij van groot belang. Gedurende het aankomende traject worden daarom verschillende openbare bijeenkomsten gehouden om in goed overleg met betrokkenen de visie voor het gebied vorm te geven.

De eerste informatie- en participatiebijeenkomst vindt plaats op 14 september a.s. in sporthal De Bengele vanaf 19.00 uur. Onder het mom van ‘Droom mee’ worden de aanwezigen deze avond uitgenodigd gezamenlijk mede richting te geven aan de visie voor het sport- en recreatiegebied. Omwonenden en gebruikers van sportpark De Bengele zullen zo veel als mogelijk rechtstreeks uitgenodigd worden, maar ook anderen zijn van harte welkom. De stuurgroep hoopt op een grote opkomst. Inschrijven voor de bijeenkomst kan via het invulformulier. Mocht je onverhoopt verhinderd zijn en/of wil je op de hoogte blijven van de voortgang van het traject, dan kun je dit hier kenbaar maken.

De planning voor de overige bijeenkomsten is als volgt:

  • 5 oktober 2017 vanaf 19:00 (locatie sporthal de Bengele)
    Doel: informeren en bespreken ontwikkelingsscenario’s
  • 26 oktober 2017 vanaf 19:00 (locatie sporthal de Bengele)
    Informele inloopavond voor het stellen van vragen aan de stuurgroep
  • 18 januari 2018 vanaf 19:00 (locatie sporthal de Bengele)
    Doel: toelichting gebiedsvisie en opstellen actieplan

Informatie over dit persbericht kan worden ingewonnen bij: Niek Creemers van de Stichting Bengele Beweegt (telefoonnummer: 06-22496582, e-mail: info@debengelebeweegt.nl) of Peter Willekens van de Stichting de Uitwijck (e-mail: info@uijtwijck.nl).

Advertentie

1 Reactie

  1. ben benieuwd of het net zo’n succes wordt als het park, de kinderboerderij, de bloementuin en alle andere plannen van de afgelopen 15 jaar voor die locatie, die allemaal na een geweldige bijeenkomstavond stilzwijgend begraven zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie