Skip to content

De Bengele Beweegt – Jack Hermans in the spotlight

10 september 2017 | 16:00

De veranderende samenleving waar participatie, ontmoeting, zelfsturing en maatschappelijk ondernemen steeds meer centraal komen te staan, vraagt om een andere rol van traditionele sportparken en aanbieders. Stichting De Bengele Beweegt streeft er dan ook naar om De Bengele te transformeren naar een buurtpark en daarmee tot dé sociale ontmoetingsplaats in Nederweert. Voor alle leeftijds- en doelgroepen is een gevarieerd, vernieuwend en kwalitatief hoogwaardig sport-, beweeg en cultureel aanbod aanwezig.  Er ontstaat een open, uitnodigende omgeving waarin wordt samengewerkt met andere maatschappelijke partners waardoor ook overdag de totale omgeving beter benut gaat worden.  De Bengele wordt een omgeving waar vrijwilligers en professionals elkaar versterken waarbij ontmoeten, ontspannen en ontwikkelen centraal staan.

  1. We gaan in gesprek met Jack Hermans
    Ik  ben geboren in 1965 op de Grasdijk nr 2 en ik woon daar heden ten dage  nog met mijn gezin. Ik ben tot 2015 varkenshouder geweest en tot 2017 ook nog in deze sector werkzaam geweest.  Momenteel ben ik orderpicker bij het distributiecentrum van de Plus.  In mijn vrije tijd beteken ik graag iets voor de scouting in Nederweert  en in Regio Weert. Ook coach ik een jeugdvolleybalteam van VC Fortutas.  Daarnaast wandel ik graag een stuk en verzorg ik het tuinonderhoud.
  2. Hoe komt de scouting in aanraking met stichting De Bengele Beweegt?
    Vorig jaar ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met De Bengele Beweegt, doordat ik het Beach Event had gezien. In die tijd was ik bestuurlijk verantwoordelijk geworden voor de explorers van de Regio Weert, die jaarlijks een volleybaltoernooi organiseren. Het leek mij toen een goed idee om met de explorers deel te laten nemen aan het Bengele Beweegt Beach Event. Vandaar dat dit jaar alle explorers van alle scoutinggroepen van de regio Weert hebben deelgenomen aan het beach volleybal toernooi. Dit is mij gelukt mede dankzij de hulp van Niek Creemers (voorzitter Bengele Beweegt en VC Fortutas).
     Daarna is de samenwerking tussen de scouting en De Bengele Beweegt vaker opgezocht. Zo heeft de organisatie van NICES, het internationaal zomerkamp wat Scouting Nederweert om de vier jaar organiseert, gebruik gemaakt van materialen van het Beach Event (de loungebank van pallets). Ook heeft de scouting Nederweert deelgenomen aan de workshops communicatie die door De Bengele Beweegt georganiseerd werden.
  3. Kun je ons wat meer vertellen over de workshops communicatie?
    Vanuit Scouting Nederweert heeft Marjon Vaes deel genomen aan deze workshop. Tijdens de workshops communicatie hebben ze drie thema’s behandeld; social marketing, storytelling en social media. Ze hebben gekeken naar de trends en ontwikkelingen en hoe andere (sport)verenigingen in Nederweert omgaan met hun externe communicatie. De belangrijkste zaken die aan bod kwamen en die zij geleerd hebben zijn; Hoe je jouw doelgroep leert kennen, hoe je mensen bereikt, welke interesses er zijn, hoe je social media kunt gebruiken en hoe je een goed verhaal verteld. Daarnaast heeft ze geleerd wat we allemaal kunnen doen om positief als vereniging in het (regionale) nieuws te komen. Ze kijkt nu ook naar grote bedrijven en kan dit vertalen naar hoe we dit zelf op kleine schaal toe kunnen passen. Ook weet ze nu meer over hoe we als vereniging ons eigen netwerk kunnen gebruiken om onszelf meer te laten zien. De dingen die Marjon geleerd heeft zal ze verder gaan uitwerken in een werkgroep. Het gaat vooral om het doen, dingen uitproberen en monitoren hoe men hierop reageert.
  4. Wat is de meerwaarde voor de scouting om partner te zijn van De Bengele Beweegt?
    De scouting noemt zich nog niet echt partner, aangezien ze nog niet volop meedenken en dingen uitvoeren, dit zorgt namelijk voor meer verantwoordelijkheid. Wel is de scouting betrokken geweest bij een aantal activiteiten van De Bengele Beweegt. Door deze deelname krijg je bredere contacten en je ziet ook wat andere deelnemers doen en kunt proberen van elkaar te leren.
  5. Wat is jouw wens dat de stichting nog gaat bereiken?
    Dat het beach event nog een betere uitstraling gaat krijgen op deze of zelfs een nieuwe locatie, en dat  ze met andere activiteiten ook volop draagvlak krijgen.
  6. Wil je nog wat zeggen tegen het bestuur van de stichting?
    Ga door op ingeslagen weg! Zorg voor voldoende terugkoppeling naar deelnemers na afloop van een activiteit, zodat beiden kunnen leren van de verbeterpunten.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00
2024_10_19-Foto-bestuur-fondsen-en-ondernemers
De Deel’ in Antonius-Veste in Nederweert
19 oktober 2024 | 13:00
69
Elke zaterdag een nieuwe aflevering
19 oktober 2024 | 12:00
Vizier-op-Nederweert-Tweede-Wereldoorlog
Vizier op Nederweert, in de Tweede Wereldoorlog
19 oktober 2024 | 11:00

Advertentie