Skip to content

Onderwijsbeurs zuid 29 en 30 september in Eindhoven

Glendi
18 september 2017 | 15:00

Advertentie

Angelique CarisOp 29 en 30 september opent de onderwijsbeurs zuid in Eindhoven haar deuren. Tientallen duizenden scholieren zullen de beurs bezoeken, om zich te oriënteren op een vervolgopleiding. Voor het mbo is de inschrijfdatum 1 april en voor het hbo en wo is dat 1 mei. Het lijkt nu nog ver weg, maar het is zo daar. Het maken van een passende studiekeuze vergt enige inspanning.

Meer succes bij een goede voorbereiding

Het mooie van de onderwijsbeurs is, dat bijna alle mbo, hbo en wo scholen uit de regio vertegenwoordigd zijn en je in een dag alle scholen kunt bezoeken waar je interesse naar uitgaat. Daarnaast kun je kennismaken met de scholen waar jouw vervolgstudie wordt gegeven, maar die je nog niet kende.

Een andere kant van dit grote evenement is, dat je door de bomen het bos niet ziet als je nog totaal geen weet hebt van welke studie bij je past of jouw interesse heeft. Het ruime aanbod kan dan averechts werken, waardoor je verloren rondloopt. Mijn advies is, ga goed voorbereid naar de onderwijsbeurs. Maak vantevoren een inventarisatie van vragen die belangrijk voor je zijn. Hierbij kun je denken aan de inrichting van de opleiding of in welke taal de literatuur is geschreven die je moet lezen. Hoe wordt je begeleid als je vastloopt tijdens je studie en bij wie kun je terecht met je vragen. Welke vakken krijg je? Hoe wordt er getoetst? En zo kun je nog allerlei vragen bedenken.

Een goede voorbereiding helpt je bij het maken van een passende studiekeuze!

In de rubriek “Loopbaanadvies” geeft Angelique Caris korte tips over loopbaan – en arbeidszaken. Angelique woont in Nederweert en werkt sinds 2010 van huis uit als loopbaanadviseur. Zij is de adviseur voor mensen die vastlopen in hun studie –of werkleven. Ook helpt Angelique studenten bij het maken van een passende studiekeuze. Daarnaast is Angelique actief met het ontwikkelen van trainingen en workshops voor werkzoekenden, studenten, ouders en het onderwijs. Kijk dan op de website van Angelique Caris.

Op zoek naar werk? Kijk op de vacature-pagina van Nederweert24.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie