Skip to content

Limburgs trots


25 september 2017 | 20:00

In navolging van diverse kookprogramma’s zoals Heel Holland Bakt, Masterchef  of Taarten van Abel hebben velen ondertussen het kookvirus onder de leden. Vooral in Limburg waar de vlaai symbool is voor deze –vermeende- achtergestelde provincie.  Toch zijn het ondertussen niet alleen vlaaien, taart of lieverkoekjes die gebakken worden. Vooral op drugsgebied wordt er flink wat bekokstoofd in Nederweert.

De ambitieuze doe-het-zelvers moeten tijdens het kijken van deze kookshows hebben gedacht: ‘maar waarom alleen maar taarten?’ Aan de slag dus. Zodoende bulkt Nederweert en omstreken al lange tijd van de risicovolle keukentjes waarin de discutabele gerechten voornamelijk bestaan uit MDMA-verjaardagstaart, supersnelle Speedcheesecake en een authentieke Limburgse vlaai besprenkelt met fleurige blauwe XTC-pilletjes. Groot nadeel aan deze chemische chef-koks is dat zij hun kook/coke-afval meestal naast de weg dumpen. Met als gevolg dat in iedere berm, sloot of akker wel een leeg vaatje drugspulp is te vinden.  In tegenstelling tot de brave keukenprinsen en prinsessen hebben deze chef-koks van de onderwereld lak aan afvalrecycling en biologische leveranciers. Niet de smaak maar vooral de beleving van hun product zal daarom als prioriteit gelden.

De culinaire specialiteiten van Limburg zijn zodoende aan het verschuiven. Niet lang meer zullen  vlaai, asperges en balkenbrij het populairste culinair erfgoed zijn van Limburg, binnenkort komen daar namelijk chemische genotsmiddelen voor in de plaats. Het is daarom wachten op toekomstige programma’s zoals Heel Holland Bakt Dope of Breaking Bad ‘de vlaaienversie’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00
Workshops-Weerter-Mannenkoor
Ontdek je stem!
19 oktober 2024 | 15:00

Advertentie