Ingrid Bogers, teamleider Vluchtelingenwerk Zuid Nederland, heeft tijdens een vrijwilligersoverleg een presentatie gegeven over het belang van een taalcoach voor vluchtelingen. Als taalcoach help je vluchtelingen niet alleen op weg met de taalbeheersing, maar wijs je hen ook de weg in de Nederlandse samenleving. Er werd toegelicht wat de rechten en plichten van vluchtelingen zijn. Ze krijgen al taalles bij de inburgeringscursus, maar velen willen onze taal sneller onder de knie krijgen, het gaat hen te langzaam. Er zijn meerdere aanvragen bij het Ospels Steunpunt voor een taalcoach, vandaar dat we dit graag toelichten om zodoende enthousiaste vrijwilligers te krijgen die deze taak willen invullen.
Wat zijn de taken van een taalcoach
Wat zijn de taken van een taalcoach? Krijg je hierin begeleiding en of scholing zodat jij ook precies weet wat er van je verwacht wordt? Vele vragen en net zoveel antwoorden. Je krijgt als taalcoach begeleiding en scholing. Taalcoaches zijn vrijwilligers die met vluchtelingen op pad gaan in de Nederlandse samenleving. De taalkoppels spreken 1,5 uur per week af om de Nederlandse taal te oefenen in verschillende situaties. Wat ga je doen tijdens zo’n afspraak? Ook dat is voor ieder verschillend. Het kan zijn dat er samen boodschappen worden gedaan of dat er een wandeling wordt gemaakt waarbij de dingen die jullie tegenkomen met naam genoemd worden. Het kan echt heel eenvoudig zijn, maar voor de mensen die je hulp nodig hebben zijn dit belangrijke uurtjes.
Wil je hier meer over weten neem dan gerust contact op met het Ospels Steunpunt via ospelssteunpunt@gmail.com of kom gerust een keertje aan tijdens het open spreekuur. Dit is elke donderdag van 14.00 tot 16.00 uur in het gemeenschapshuis Haaze-Hoof aan het Aerthijsplein in Ospel.
Je kunt jezelf heel belangrijk maken voor anderen, help hen om deel te nemen aan de maatschappij!
Er zijn nog geen reacties geplaatst.