Skip to content

Wil je boeven vangen? Doe mee aan de heterdaadoefening

Redactie
3 oktober 2017 | 15:49

Advertentie

Samen met inwoners, ondernemers en dorpsraden slaan politie en gemeente opnieuw de handen ineen om meerdere inbrekers aan te houden. Dit gebeurt in een heterdaadoefening op dinsdag 10 oktober ergens in de gemeente Nederweert. Doet je mee?

Opnieuw oefenen
Houd je ogen en oren open en help mee om inbraken gezamenlijk tegen te gaan. “Na het succes van de heterdaadoefeningen in voorgaande jaren, gaan we opnieuw oefenen in de wijk”, aldus wijkagent Dennie Joosten. De politie oefent regelmatig haar werksituaties, maar doet dat in een nieuwe opzet samen met burgers.

Heterdaadoefening 2016

Samen sterk tegen criminelen
1-1-2-Meldingen van burgers bij verdachte situaties zijn belangrijke informatie voor de politie die niet op elk moment overal kan zijn. Door meldingen van bewoners en signalen uit de WhatsApp-groepen kunnen agenten snel de juiste kant op gaan en criminelen op heterdaad aanhouden.

Alert zijn
Op dinsdag 10 oktober kun je weer meedoen aan de heterdaadoefening door alert te zijn op vreemde situaties. Burgernet en BuurtWhatsApp zetten ze dan in als communicatiemiddel. Waar en wanneer de oefening op die dag plaatsvindt, blijft echter tot het laatste moment onbekend.

Zo doet u mee
De deelnemers van Burgernet in de wijk van de inbraak en/of overval krijgen een bericht op hun telefoon als de actie begint. De beheerders van de BuurtWhatsApp-groepen zullen de berichtgeving van Burgernet ook delen in de WhatsApp-groepen. Om in je wijk mee te doen, meld je je aan bij de dorpsraad van je kern of door het invullen van het aanmeldformulier van de BuurtWhatsApp. Je kunt het formulier sturen naar info@nederweert.nl of afgeven bij de infobalie in het gemeentehuis.

Week van de Veiligheid
De heterdaadoefening vindt plaats in de Week van de Veiligheid, van maandag 9 t/m zondag 15 oktober. In de donkere dagen van oktober tot maart is er meer criminaliteit. Er kan veel ellende voorkomen worden door goed voorbereid de winter in te gaan en preventieve maatregelen te nemen. Gemeenten dragen hun steentje bij door in de Week van de Veiligheid uiteenlopende activiteiten te organiseren.

Samen werken we aan een veilige leefomgeving!

Heterdaadoefening 2015

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie