Skip to content

Bewonersvereniging De Drie Lelies bestaat 25 jaar

Redactie
3 november 2017 | 12:00

Advertentie

Bewonersvereniging De Drie Lelies bestaat 25 jaar. Om dit heugelijk feit te vieren is er op zaterdag 11 november een gezellige middag voor bewoners, vrienden en bekenden.

Oprichting
Na nieuwbouw is op 11 november 1992 bewonersvereniging De Drie Lelies opgericht. Na enkele jaren werden er woningen aan de kloostertuin gebouwd.

Historie
Bijna iedere dag was en is er in de Algemene Ruimte iets te doen. Kaarten, zoals duizenden, bridgen, sjoelen en meer. Ondertussen wordt er koffie gedronken en worden spannende verhalen verteld. Verder wordt er elk jaar een nieuwjaarsreceptie gehouden. Zijn er verkleedpartijen met carnaval, Sinte Merte met roggebrood en balkenbrij, een kerstbrunch en zo verder.

In de zomer, bij mooi weer, wordt er op de fiets op uitgetrokken, over alle wegen rond Nederweert, maar vooral over alle paden langs de velden en door het bos. Bèr Bijlmakers rijdt altijd voorop. Soms is er een bezienswaardigheid, maar zeker wordt er een terrasje gepikt om daarna weer huiswaarts te keren. Lange tijd en met veel geestdrift is er, in een goede sfeer, veel bereikt.

Nieuwe en wat jongere bewoners namen het stokje over. Met veel energie en nieuwe ideeën zijn zij aan de slag gegaan. Er is actie, en in de zomer zie je een mooie grote tent. Een gelegenheid voor heerlijke barbecues, snacks, broodjes worst, met een fruithapje toe. Zelfs een keer een garnalen speciaal. Met veel enthousiasme en sfeer geserveerd. Steeds is weer iets nieuws te doen of in aantocht. Gelukkig komt er weer meer leven in de brouwerij.

Naast de vele mooie en gezellige momenten waren er ook droevige zaken. Van veel geliefden is afscheid genomen. Dan is meevoelen, laten merken dat men er niet alleen voor staat mogelijk een steun. Dan zijn sociale contacten belangrijk. Ook hier is het samen delen, samen doen onontbeerlijk.

Drie Lelies in het zonnetje gezet
De bewoners van ‘de Drie Lelies’ zijn zeer actief in en rond hun wooncomplex. Zo onderhouden ze o.a. de openbare ruimte grotendeels zelf. Dit is de gemeente en de woningvereniging opgevallen en om dit initiatief te ‘waarderen’ hebben ze de aanplant rondom het complex gefinancierd. Ook de vlaggenmast kreeg, met medewerking van de PSW, een grote opknapbeurt. Het geheel werd een feestelijk gebeuren. Leo Raaphorst heeft hier onderstaand gedicht over geschreven.

Een gemeenschap groeit door delen,

Van gevoelens of gewoon een Goede dag,

Elkander helpen, kaarten, koersbal spelen,

Samen eten, sjoelen, ’n lied, ‘n lach.

Met steun en medewerking van de woningvereniging, de gemeente, de gezondheidszorg en vele anderen kan de vereniging, met grote dankbaarheid, terug kijken op 25 mooie jaren. En nu op naar een fantastisch feest!

Jubileum
Het 25-jarig jubileum wordt zaterdag 11 november gevierd in Gasterij de Ontmoeting in Zorgcentrum St. Joseph Nederweert. Om 13.00 uur is er een brunch voor de bewoners met aansluitend van 15.00 tot 18.00 uur een receptie voor familie, vrienden, bekenden en genodigden.

Foto: Bewoners van het eerste uur.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie