Skip to content

Breien is in! – Jubileum ‘Alda Creatief’

Redactie
4 november 2017 | 10:56

Advertentie

Op 5 november a.s. viert Alda Vaes-Thijssen (65) dat zij 25 jaren de kost verdient met de verkoop van fournituren, breiwol, handwerk- en hobbyartikelen. Een klosje garen, een rits, een haaknaald, een borduurpakket, bollen garen, etc.

Al vanaf haar 15e houdt Alda de naald vast. Dat zit in de familie. Haar tantes deden niet anders. In 1982 werd Alda al door Leen van Deursen, hoedenmodiste, gevraagd om haar winkel voort te zetten. Destijds voelde Alda er niet zo veel voor om de winkel over te nemen. Zij zat nog in de kleine kinderen. Toen May Smets stopte met de handwerkwinkel aan Staat in Nederweert gaf dat echtgenoot Peter Vaes aanleiding om tegen zijn Alda te zeggen: “Nu of nooit!

Peter en Alda trokken de stoute schoenen aan en besloten het in handen van John Heerschap gekomen pand van Leen van Deursen te huren. Een ondernemerscursus verder en niet al te rooskleurige berichten over de branche trotserend, openden zij eind 1992 de deuren van Alda’s Handwerkboetiek, nu Alda Creatief. Een nieuwe periode begon in het leven van het gezin Vaes. Na drie jaren kocht het paar het pand en het werd grondig verbouwd. De winkel werd groter en er kwam opslag- en cursusruimte. Op de etage bouwde Peter een mooi appartement voor de verhuur. De ijzeren schaar die de winkel van Leen van Deursen sierde, kreeg zijn plek terug op de gevel van het pand.

Dankzij een beroving in 2004 werd de inrichting aangepast, daarna bleef het zoals het was. Schappen en rekken vol breiwol, handwerk- en hobbymateriaal, fournituren, quiltstoffen etc. vormen de basisinrichting. De winkel is verder volledig ‘gedecoreerd’ met proeflapjes van haak-, brei- en borduurvoorbeelden. Want, hoewel er boven een mooie cursusruimte is, geeft Alda er de voorkeur aan de cursussen in de winkel te doen. Lekker gezellig, met alles bij de hand.

In huize Vaes is het al 25 jaren haken en breien wat de klok slaat. Peter: “Alda is altijd aan het breien, haken of borduren. Thuis, in de auto, op een verjaardag, altijd! Als zij dat niet meer kan doen, dan is er een groot probleem. Als wij van huis weggaan zonder haar werk, dan moeten we terug.

Alda: “Vroeger was dat een manier om me niet te hoeven vervelen. Nu is het meer een ‘verslaving’.” Veel leerde Alda van Lies Mooren. “Een tophandwerkster! Zij heeft mij altijd gesteund met alles wat ik deed. Haar overlijden was een groot verlies.”

Het feit dat Alda Creatief nog altijd floreert, wil zeggen dat er nog steeds (of weer) liefhebbers zijn voor het aanbod. Bovendien heeft Alda enorm veel vakkennis. Op iedere vraag is er een passend antwoord en geschikt advies.  Alda: “Enkele jaren geleden vond men handwerken oubollig, tegenwoordig is het weer helemaal in. Vrouwen én mannen zijn volop met de brei- en haakpennen in de weer. Volgens een krantenartikel is breien zelfs het nieuwe mediteren, een manier om tot rust te komen.” Dat de winkel floreert, is ook te danken aan de steeds wisselende en actuele collectie van het assortiment. Daarvoor reizen Peter en Alda stad en land af, telkens gevolgd door een gezellig fietstripje. Het nuttige met het aangename combinerend.

Jubileumactie
Hoewel Alda een zekere leeftijd heeft bereikt, is zij niet van zins om er mee te stoppen. Samen met haar personeelsleden verwelkomt zij iedere klant, dient zij iedereen van advies en is er voor allen een plekje aan de cursustafel. Om het jubileum te vieren met haar klanten, trakteert zij tot eind dit jaar op 10% korting, bij inlevering van de waardebon. Degenen die nog geen bon hebben ontvangen kunnen deze in de winkel afhalen.

www.alda-creatief.nl

Door: Francis Bruekers

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie