Skip to content

Het College weer bereikbaar met de bus

Redactie
9 november 2017 | 18:00

Advertentie

Het College in Weert is vanaf 10 december weer met de bus bereikbaar vanaf station Weert. Leerlingen uit Ospel, Nederweert en uit Leudal kunnen dan weer makkelijker bij Het College in Weert komen.

Op aandringen van de gemeente Weert, de directie van de school en provincie Limburg heeft vervoerder Arriva nu besloten de buslijn toch weer te herstellen. Dat gaat vanaf 10 december gebeuren met een aantal lossen ritten op de werkdagen. De vertrektijden van van de bus worden afgestemd op de schooltijden. Tijdens de vakanties rijdt de bus niet.

Frank Stals, directeur van Het College, is blij dat zijn leerlingen de school weer per bus kunnen bereiken. Vooral voor de leerlingen uit Ospel, Nederweert en de dorpen in Leudal was dit een probleem.

Busverbinding vervallen
Bij de overgang van vervoerder Veolia naar Arriva eind vorig jaar, verviel de busverbinding tussen het station en de school. De fractie van het CDA Weert en Nederweert had hierover vragen gesteld. Arriva, de maatschappij die het busvervoer in Limburg regelt, heeft de halte bij de middelbare school in december 2016 opgeheven. In het voorjaar riep het college in een brief naar de Gedeputeerde Staten op om de halte weer in de dienstregeling op te nemen. Hierna bleef het stil tot vandaag.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie