Skip to content

Netwerken is hard werken

Glendi
14 november 2017 | 15:00

Advertentie

Angelique CarisWie van ons kent nog de term ” kruiwagen” als het gaat over een baan vinden via je netwerk? Vroeger werd het geassocieerd met een negatieve lading. Je had tenslotte niets hoeven te doen voor die baan. Anderen zorgen ervoor dat jij die baan zomaar krijgt. Intussen zijn we door het digitale tijdperk anders gaan kijken naar deze manier van een baan veroveren. Tegenwoordig vindt een groot percentage werkzoekenden werk via hun netwerk.

Aan de slag met je netwerk

We worden allemaal geboren met een sociaal netwerk. Dit netwerk heeft invloed op hoe wij denken en handelen, onze normen en waarden. Als je als werkzoekende aan de slag gaat is het belangrijk te kijken in hoeverre jouw sociale netwerk aansluit bij het werk dat jij zoekt. Het kan zijn dat je aan de slag moet op zoek naar een netwerk in jouw vakgebied.

In onze regio zijn geregeld netwerk bijeenkomsten. Als je daar nog nooit naartoe bent geweest, kan het ongemakkelijk aanvoelen. Toch kan zo’n investering het nodige succes opleveren. Je bent tenslotte niet de enige persoon bent die daar voor het eerst rondloopt of die zich ongemakkelijk voelt. Als je een studie volgt, zijn je studiegenoten direct ook je professioneel netwerk. Zij leren voor hetzelfde vakgebied. Lezingen of vakbijeenkomsten zijn ook een mogelijkheid.

Netwerken is onderdeel geworden van een zoektocht naar werk of een andere baan. Sommige onderzoeken beweren zelfs dat 60% via deze route wordt geholpen aan een baan.

Advertentie

1 Reactie

  1. Pfff netwerken. Daar moet je het echt niet van hebben. Veel blabla en weinig resultaat. Kwaliteit komt altijd boven drijven, daar heb je geen netwerk voor nodig.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie