Skip to content

Ingezonden brief | Visie ontbreekt voor een centrumplan in Nederweert

Redactie
17 november 2017 | 12:00

Advertentie

Ingezonden brief

De gemeenteraad heeft afgelopen dinsdag de plannen omarmt om een supermarkt te huisvesten op de locatie Wijen. De coalitiepartijen zijn blij dat er eindelijk iets gebeurt; de oppositiepartijen hebben vooral gehamerd op het behoud van een supermarkt op de locatie aan de Lambertushof.

De vraag die ik in deze hele discussie niet duidelijk krijg, is hoe we het centrum van Nederweert nu echt aantrekkelijk kunnen maken?

In het verre verleden is ooit gekozen om van de Brugstraat en Kerkstraat een lang uitgerekt gebied met winkels te maken. Gevolg is dat het Antoniusplein zijn pleinfunctie in het centrum heeft verloren. De locatie Wijen is slechts een puzzelstukje binnen het centrum: ik vraag me af hoe deze ontwikkeling het centrum aantrekkelijk moet maken. Sterker nog: het winkelcentrum in Nederweert blijft versnipperd en om het rommelige centrum compleet te maken, komt er nog een extra locatie bij. Gevolg zal zijn dat op andere plekken leegstand ontstaat.

Ik ben geen stedenbouwkundige, maar met mijn boerenklompen verstand vind ik het gepresenteerde plan Wijen niet passen in de omgeving. Een hoog gebouw in drie tot vier lagen: hebben we niet al genoeg van die hoge torens die het centrum weinig aantrekkelijk maken ?

Wat mij betreft zullen enkele stakeholders belang hebben bij deze ontwikkeling. Het is echter de vraag in hoeverre deze partijen belang hechten aan een goede toekomst voor Nederweert. En volgens mij ligt daar een rol voor de raad en het college. Een duidelijke visie, een aantrekkelijk centrum en een goede toekomst voor de gemeente Nederweert.

Als u mij naar mijn mening vraagt over de gepresenteerde plannen: een gemiste kans en door akkeren op een ingeslagen weg die Nederweert niet het centrum brengt waar we met z’n allen op gehoopt hadden.

Peter Koolen

Advertentie

9 Reacties

  1. Het is meer verontrustend dat de inzender van de brief een medewerker van de afdeling Ontwikkeling bij een gemeente is, maar inhoudelijk niets weet toe te voegen aan deze ontwikkeling behoudens kritiek.

  2. Een vaag verhaal. Dit heeft inderdaad totaal geen inhoud. Vertel liever waar we dan met zijn alle op hoopte want dat schijn jij te weten. Tot die tijd gaan we wel naar de Jumbo en Aldi in Leuken.

  3. Meedenker wat is er mis met de Jubo en Aldi in Nederweert??

    • De verse broodjes die je bij Aldi Weert kunt kopen mis ik in Nederweert.

      • Aldi in Nederweert is ook goed, met de broodjes heb je wel een punt.
        Brugstraat 2 richtingen maken nu, moeten de weg toch WEER aanpassen !!
        Dit bevorder ook dat de winkels hier en in de Kerkstraat beter bezocht worden door de inwoners.

  4. Is dit het niveau van de nieuwe politieke partij in NW? Fractie Jan 2.0??

  5. Ik kan niet begrijpen dat de gemeente meegaat in de eisen van de supermarkt(en).
    Zoals de verdeling nu is, is toch goed. Ze liggen niet te dicht bij elkaar en er is overal voldoende parkeergelegenheid en nabij gelegen winkels pikken ook een graantje mee. Als ze groter willen is er mi op elke locatie nog uitbreiding mogelijk. Wat een geldverspilling al die onderzoeken en dat gebakkelei over wie waar mag/moet vestigen. Ik dacht dat we daar eindelijk vanaf waren na de hele discussie over het eenrichtingbeleid.
    Bezint eert ge begint!

  6. Gemakkelijk vanuit de zijlijn; al jaren wordt er gesproken, onderzoek op onderzoek. Ondertussen had de nieuwbouw er al kunnen staan. En ebben we de boot niet allang gemist?

    Nederweert moet zich eens bewust zijn dat in deze tijd kleine supermarkten niet meer kunnen overleven omdat wij als consument eer eisen. Stel we zouden meegaan in het verhaal is supravast de lachende. Voor zolang als het duurt, zij investeren niets en uiteindelijk vertrekt linders toch. Zij hebben het pand in de verkoop, zal hun dus niets boeien dat Nederweerter dorp. Plannen van Jumbo die prikkelen, alleen waarom komen ze daar vijf voor twaalf mee. En de verhuurders hebben krokodillentranen, begin met normale huren die bij Nederweert passen, werk samen met ondernemers ( maar ook dat komt al jaren niet van de grond).

    Alles bij elkaar moet er eens doorgepakt worden en laat de markt dan zijn werk maar doen daar gaat de gemeente niet over. En waarom zou de jumbo niet samen met Linders naar pand wijen kunnen, ook nog een idee. En laat de leegstand ingevuld worden met kleine startup of tijdelijke winkeltjes pak je samen en doenhet samen! En als we het dan toch samen doen, we hebben veel agrariërs hier die zich inzetten (en ook zij hebben met regels te maken) kijk eens wat je daar mee kunt, de vooruitgeschoven boerderijwinkel? Lekkere verse producten uit eigen dorp? Of nadere bedrijven dierproducten maken en over de hele wereld verkopen, laat ze een soort showroomwinkels maken. Ik roep maar iets, maar zoek en creëren kansen en discussieer niet alles dood!
    Een Nederweertenaar


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie