Skip to content

Krottepoffers benoemt drie nieuwe ereleden

Redactie
20 november 2017 | 13:08

Advertentie

Toneelvereniging De Krottepoffers heeft Jeannette Dielissen, Mariet Vaes en Jan Vaes benoemd tot ereleden van de club. Op zaterdag 4 november zijn ze tijdens het jaarlijkse verenigingsfeest benoemd door het voltallige bestuur. Zij ontvingen een speldje, oorkonde en beeldje als blijk van dank voor hun vele verdiensten.

De avond begon voor hen als geen ander, de club bestond 45 jaar en dat werd gevierd in zaal Centraal. Na een diner werden plotseling Ben Sonnemans en Gerard Kessels het podium opgeroepen. Zij mochten de drie leden in het zonnetje zetten voor hun verdiensten voor de club. Duidelijk verrast over de spontane lofzang, kregen ze nog een verrassing te verwerken: het erelidmaatschap.

Jeannette Dielissen en Jan Vaes waren erbij toen de vereniging in 1972 werd opgericht. Mariet Vaes voegde zich een jaar later bij de club. Alle drie hebben ze zich enorm hard ingezet om het toneel in Nederweert op de kaart te krijgen. Dat de club anno 2017 zo sterk in zijn schoenen staat, is mede tedanken aan de bijzondere inzet van deze drie leden.

Jeannette Dielissen
Jeannette was in de beginjaren verantwoordelijk voor de promotie van de voorstellingen. Naast het meespelen in stukken tekende ze eigenhandig de affiches die werden verspreid op de schoolpleinen, als kleuterleidster had ze de connecties met de kleuterzalen. Later heeft ze van meerdere stukken de regie gevoerd. Maar het is met name haar warme en zorgzame karakter die ervoor zorgen dat Jeannette met recht en trots de titel van erelid mag dragen binnen de Krottepoffers.

Mariet Vaes
Mariet is lid van het eerste uur, en een echte steunpilaar. Op en achter het podium, ze schminkt al sinds het begin van de club. Vriend van de familie Gerard Kessels beschreef haar als: ‘Een en al expressie. Ze werkt met ogen en handen, altijd vol handgebaren, precies zoals ze in het dagelijks leven is. Op en achter het podium, soms schminkend vlak voordat ze zelf het podium op moest. Dat is een kwaliteit.’

Jan Vaes
Jan heeft enorm veel verdiensten achter de rug voor de Krottepoffers. Niet alleen door meerdere prachtige en krachtige rollen, maar ook omdat hij zich zo verdiept heeft in het regisseren. Hij ging al snel regiecursussen volgen om het niveau van acteren te verhogen. Als regisseur heeft hij veel bijgedragen om ook het toneel voor volwassenen op de kaart te krijgen in Nederweert. Jan heeft veel aan het toneel gehad, maar het toneel ook veel aan Jan.

Advertentie

1 Reactie

  1. Profisiat !
    Gae hetj ut verdeentj.
    Gae hetj völ minse fantastiese aovendje bezörgtj.
    Danke, danke!!


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie