Toen ik jaren geleden een naam ging bedenken voor mijn praktijk overwoog ik wat ik daarmee zou willen zeggen. Wil ik vertellen wat ik doe of wil ik een boodschap uitdragen? Ik wil heel graag iedereen vertellen dat ie van nature goedheid en liefde is. Maar hoe kan ik dat het beste vertalen in woorden die gehoord willen worden en door iedereen begrepen? Niet te ‘wollig’ maar gewoon simpel en direct.
Al snel ontstond de naam: ‘Jij bent oké‘.
Jij bent oké met al je randjes en je franjes’. Dus ook al ben je soms misschien wat minder blij met jezelf toch ben je oké zoals je bent, want ook die scherpe randjes horen bij het leven. We zijn heel goed in het geven van commentaar op onszelf en op anderen. Daar komt bij dat we van nature de neiging hebben om dingen in ons hoofd te blijven herhalen en dan vooral onaardige dingen zoals ‘Ik ben te dik’, ‘Mensen mogen mij niet’, ‘Wat zullen anderen hiervan zeggen?’ en ga zo maar door. Vooral, wij, vrouwen zijn daar heel goed in merken we steeds weer in trainingen.
Kun je ook eens in de spiegel kijken en tegen je eigen spiegelbeeld zeggen ‘jij bent oké’ en vervolgens naar jezelf glimlachen? Hoe is dat voor jou? En kun je ook naar een ander kijken en zeggen: ‘jij bent oké’. Als je met aandacht in het leven staat, bij wat er gebeurt, zonder jezelf daarbij te verliezen, dan is dat een hele bevrijding. Dat heeft heel veel te maken met jezelf accepteren zoals je bent. Volgens Edel Maex zouden we een training Mindfulness net zo goed een training bestaansrecht kunnen noemen waarin we mildheid en mededogen cultiveren. Mildheid en mededogen voor jezelf en voor de ander.
Jij bent oké, klinkt zo simpel maar maakt verrassende, grappige en soms ontroerende reacties los.
AGENDA
- Januari: proeverij Mindfulness
- Januari: Training Mindfulness – besloten groep
- Februari: workshop intuïtief schrijven
- Februari: start nieuwe groepstraining
Heb je interesse, stuur me dan een mail.
– Lisette –
In de rubriek ‘Mindfulness’ schrijft Lisette Poell over haar werk in de praktijk ‘Jij bent Oké’. Ze geeft tips hoe Mindfulness te integreren is in het dagelijks leven. Lisette is gediplomeerd coach/counselor en Mindfulness Based Cognitive Therapist/trainer. Naast (digitale) coaching geeft ze trainingen en workshops op het gebied van Mindfulness en intuïtief schrijven. Ze werkt vanuit verschillende locaties. Soms worden paarden ingezet of trekt ze met haar cliënten de natuur in. Nieuwsgierig geworden? Kijk op de website www.jijbentoke.nl en ook op Facebook en LinkedIn. Heb je een vraag of opmerking stuur dan een mail.
Er zijn nog geen reacties geplaatst