Vandaag is het startsein gegeven voor de nieuwe keuken van Guulke eten & drinken. Sinds de aanbouw van de serre en het destijds vernieuwde terras met daarbij de vergroting van het aantal zitplaatsen binnen en buiten is het door de jaren heen gebleken dat de huidige keuken niet voldoende capaciteit bezit om de gasten op ‘spits’ momenten op de juiste snelheid te kunnen bedienen. Daarnaast is gekeken naar vernieuwde apparatuur en een aangepaste routing om de efficiëntie te vergroten.
“De aansluiting van de keuken is niet van de een op de andere dag gerealiseerd“, zo vertelden Guido & Joost tijdens dit gesprek. “Momenteel kookt Guulke bijvoorbeeld op gaspitten die niet meer de gewenste snelheid bieden. Daarom hebben wij o.a. gekozen voor een compleet nieuwe bakwand op inductie met een vergroot oppervlak en grotere frituurpannen. Aanvullend zal de routing veranderd worden in de toch al compacte keuken waardoor de koude en warme kant beter van elkaar gescheiden kunnen worden. Dit in combinatie met diverse nieuwe technologische aanpassingen moet de keuken er weer voor lange tijd tegen aan kunnen“.
Qua uitvoering is de voorbereiding al enige tijd bezig en tijdens de ‘Vasteloavendj’ zal het project afgerond worden. Daarom heeft Guulke tijdens ‘Vasteloavendj’ gewijzigde openingstijden:
- vrijdag 9 februari: normaal geopend (Kinderoptocht)
- zaterdag 10 & zondag 11 februari: Gesloten
- maandag 12 februari: overdag geopend voor Dölle Moandjig (keuken gesloten)
- dinsdag 13, woensdag 14 en donderdag 15 Februari: Gesloten
Mits alles goed verloopt is de geplande opening van de zaak op vrijdag 16 februari.
Er zijn nog geen reacties geplaatst