Skip to content

Percussiegroep Fanfare Concordia maakt zich op voor theaterconcert

Redactie
28 januari 2018 | 15:00

Advertentie

Na vele concoursen en concerten begon het te kriebelen bij de leden van de percussiegroep van Fanfare Concordia uit Leveroy. De groep slagwerkers wilde eens wat anders. En na een goede brainstorm kwam het idee om te kijken of het mogelijk was om een theater ‘af te huren’ en daar een concert te verzorgen. Met niet alleen slagwerkmuziek, maar met vele cross-overs voor een compleet en afwisselend concert, dat niet alleen de slagwerkliefhebber zal aanspreken. Zondagmiddag 4 maart om 14.30 uur is het zover.

Eerst werd er gezocht naar een geschikte locatie, waarbij het theater van DOK6 in Panningen als beste uit de bus kwam. “We zochten een locatie, waarbij het publiek eigenlijk op het hele podium kan kijken en alle muzikanten in actie kan zien”, zegt Frank Stultiens van de percussiegroep. “Maar ook de financiële voorwaarden zijn erg aantrekkelijk voor verenigingen. En toen de licht- en geluidstechnicus van het theater ook nog zelf slagwerker bleek te zijn, was de cirkel natuurlijk rond.”

Heel apart
Vervolgens werd er gezocht naar repertoire, voor een gevarieerd concert. Oude en nieuwe arrangementen passeerden de revue en dat heeft geleid tot een programma van tweemaal 45 minuten. “Er zit heel veel afwisseling in”, zegt instructeur Roy Janssen. “Met basgitaar, elektrische en akoestische gitaar en toetsen, kun je werken spelen die raken aan popmuziek. Maar ook blazers van onze eigen fanfare en houtblazers zoals dwarsfluit, klarinet en panfluit komen ons versterken. En we hebben een stuk met een beatboxer. Dat is echt heel apart.” Daarnaast is er ook een nieuw werk geschreven voor de slagwerkgroep dat dezelfde titel als het concert heeft gekregen: Percussion beyond borders….. want zowel dit werk als het concert gaat over de grenzen van pure slagwerkmuziek heen.

Eigen initiatief
Wie bedenkt toch allemaal dit soort concerten en repertoire? “Die ideeën om een dergelijk concert te verzorgen, komen uit de percussiegroep zelf”, zegt voorzitter Erwin Pellemans. “De groep is erg inventief en vooruitstrevend. Dat kunnen we als bestuur alleen maar toejuichen. Ze komen met dat idee en gaan vervolgens aan de slag en regelen alles zelf.

Kortom, Percussion beyond borders is een niet te missen concert voor iedere (slagwerk)muziekliefhebber. Kaartjes kosten 12,50 per stuk en dat is inclusief garderobe en een kopje koffie of thee vóórafgaand aan het concert. De kaarten zijn te bestellen op de site van DOK6, (www.dok6.eu) en dan even zoeken op 4 maart. Plaatsen zijn zelf te selecteren. Dus hoe eerder je bestelt, hoe mooier je zit en ziet!

Percussion beyond borders….

Zondag 4 maart 2018, 14.30 uur
DOK6 Panningen (www.dok6.eu) of 077 310 10 64
Kaarten €12,50 (incl. garderobe en kopje koffie of thee vóóraf)

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00
Mariabeeld gevel Martinuskerk
Gerestaureerde Mariabeeld wordt ingezegend
27 september 2024 | 8:00
Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04

Advertentie