Skip to content

Limburgse MBO-scholen lanceren campagne #BazenvanhetMBO

Redactie
29 januari 2018 | 17:00

Advertentie

Gilde Opleidingen, CITAVERDE College, Arcus College en ROC Leeuwenborgh bundelen hun krachten om het imago van het MBO te verbeteren. De nieuwe, tweejarige campagne #BazenvanhetMBO gaat van start op 29 januari. Tijdens de campagne wordt het belang van MBO-opleidingen en met name hun studenten benadrukt. Door middel van social media, blogs en een reeks video’s, verzameld op de website bazenvanhetmbo.nl, hopen de scholen een groot bereik te hebben en zo meer animo en trots voor het MBO te creëren.

Veelzijdigheid van het MBO
Niet alleen bij de scholen, maar ook bij de provincie Limburg staat de zichtbaarheid van het MBO hoog in het vaandel, omdat het MBO vaak niet de positie krijgt die het verdient. De campagne laat zien dat een MBO-opleiding juist een sterke basis is voor een mooie carrière: studenten worden opgeleid tot goede en onmisbare arbeidskrachten. MBO- studenten zijn immers de motor van de Limburgse, maar ook de Nederlandse economie, aldus de initiatiefnemers. De veelzijdigheid van het MBO staat in de campagne centraal, evenals het motto “een leven lang leren”. Het motto duidt op de route die studenten tijdens, maar ook ná een opleiding afleggen.

MBO’ers in de spotlight
Met de campagne willen de MBO-scholen niet alleen meer studenten werven, maar ook docenten en mogelijke stagebedrijven. In verschillende video’s wordt steeds een ‘baas van het MBO’ in de spotlight gezet, zodat kijkers een beeld krijgen van wat het MBO te bieden heeft en waar je als MBO’er terecht kunt komen. Ook kunnen mensen zelf een baas nomineren via de website.

Student en docent als boegbeeld
Centraal staan in eerste instantie de echte ‘bazen’ van het MBO, namelijk de studenten. Zij zijn allemaal op hun eigen manier goed in wat ze doen en zijn vaak heel zelfstandig en ondernemend bezig met hun vak. Maar ook een docent kan een baas zijn, bijvoorbeeld wanneer hij of zij veel kennis heeft van het vak en plezier heeft in het lesgeven. Deze #BazenvanhetMBO zijn de ambassadeurs van de campagne.

De website www.bazenvanhetmbo.nl  is zojuist live gegaan en zal de komende 2 jaren aangevuld worden met mooie filmpjes, blogs en berichten met betrekking tot de ‘Bazen van het MBO’.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie