Skip to content

‘Bevallingsverlof’ voor man die wapen op 13-jarige in Ospel zou hebben gericht

Redactie
7 februari 2018 | 10:10

Advertentie

Een 31-jarige man uit Sittard, die betrokken zou zijn geweest bij een gewapende overval in een woning in Ospel, mag met ‘bevallingsverlof’. Dit heeft de rechtbank Limburg besloten. De partner van de verdachte verwacht begin maart een kind. Daarom mag hij van 20 februari tot 20 maart naar huis. Hij ontkent overigens één van de daders van de beroving te zijn.

Gewapende overval
De overvallers drongen zaterdagavond 5 augustus rond kwart over negen de woning binnen en bonden de toen 13-jarige bewoner vast met tiewraps. Daarna hebben ze de woning overhoop gehaald. Op het moment van de overval was in het dorp de wielerkoers Tour d’Oospel gaande.

Een bekende die langs kwam fietsen, vertrouwde de situatie niet en belde de eigenaar van de woning die niet thuis was én de politie. De eigenaar is toen samen met die bekende naar zijn woning gegaan en samen hebben ze geprobeerd de overvallers te overmeesteren. Toen bleek dat de overvallers een wapen hadden, konden zij niks uitrichten en werden ook zij vastgebonden.

Munitie
De daders lieten hun wapen achter in de woning van de slachtoffers in Ospel. Op een van de patronen vond de recherche erfelijke sporen van de Sittardenaar. Later werden in zijn woning in Sittard munitie van hetzelfde kaliber en een deel van de buit gevonden. Volgens advocaat Peer Szymkowiak van de verdachte heeft justitie geen enkel bewijs dat de man die avond in de woning in Ospel is geweest.

De daders gingen er met geld en sieraden vandoor. De zaak dient waarschijnlijk binnen drie maanden voor de rechtbank.

Bron: De Limburger

Advertentie

8 Reacties

  1. Bevallings verlof?
    Wat een onzin.
    Vasthouden en niet meer loslaten voor zijn kind 10 jaar word.
    Is dit de Nederlandse rechtsstaat ?

    • Tja wat moet ik er van zeggen.?
      Ik weet alleen dat ik twee dagen kreeg bij de bevalling en heb ik werk en heb geen strafblad.
      Doe ik toch iets verkeerd..

  2. Tja, bezint eer gij begint, heeft zo geen enkele waarde meer!
    Laat hem voor de carnaval maar los, kan hij er meteen een feestje van maken.
    Neet te geleuve!

  3. Echt ongelooflijk dit…

    Kan iemand een argument geven waarom dit wel goed zou zijn?

    • Onschuldig tot het tegendeel bewezen is (artikel 6 EVRM).

      De man is nog niet veroordeeld, de behandeling bij de rechtbank moet nog plaatsvinden.
      Daar waar geroepen wordt “is dit de Nederlandse Rechtsstaat?”: ja.
      En daarom mag de man nu – tijdelijk – naar huis, om zich vervolgens weer te melden om het voorarrest verder te ondergaan en – indien hij veroordeeld wordt, zijn straf uit te zitten.
      Mocht hij veroordeeld worden, dient hij de maand die hij nu verlof krijgt, alsnog in te halen.

      Het gaat hier bovendien niet alleen om de man. Het gaat ook om de moeder en het kindje dat nog geboren moet worden. Het is naar mijn mening menselijk om te beslissen dat drie personen dit moment – ondanks dat de man mogelijk bij een vreselijk delict betrokken is (wat nog moet blijken) – samen mogen beleven. Door hen dat af te nemen, doe je volgens mij hetzelfde als waarvan de man verdacht wordt. Toont het niet juist kracht dat we ons niet tot een bepaald niveau wensen te verlagen?

      Niet dat het iets afdoet aan de ernst van het gebeuren in Ospel en het leed dat de familie aldaar is aangedaan door de daders (waarvan nog bewezen moet worden dat de man die nu met verlof mag daadwerkelijk betrokken was bij de overval). Echter vraag ik me af of zij gebaat zijn bij emotionele uitbarstingen op internetfora. Zijn ze “extra” gebaat door het bevallingsverlof NIET toe te kennen? En wat als dan straks blijkt dat de verdachte onschuldig is? Zitten ze dan niet met een extra dilemma, ook richting de moeder en de baby? Wat kan het ongeboren kind verweten worden in deze? Moet dat – zelfs als vader veroordeeld wordt – al meteen een slechte start van het leven ervaren?

      • Ja als je het zo beargumenteert valt er zeker wel wat voor te zeggen. Vooral ook omdat hij nog niet veroordeeld is. Jammer dat dat onderzoek zo lang heeft geduurd.
        Naar mijn mening mag de termijn van het verlof dan wel een stuk korter zijn dan een maand. Bijvoorbeeld 4 of 5 dagen. Dan is de kans ook kleiner op recidive of andere misstanden, mocht hij wel schuldig zijn.

      • Ik zou hem nog een lintje geven ook


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie