Skip to content

Vijf jaar cel voor politiemol uit Weert

Redactie
19 februari 2018 | 15:14

Advertentie

Mark DPolitiemol uit Weert is veroordeeld tot vijf jaar cel. Dat is conform de eis van het Openbaar Ministerie. Ook mag hij tien jaar lang geen openbaar ambt uitoefenen, dit schrijf 1Limburg vandaag.

De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat hij zich schuldig heeft gemaakt aan het op grote schaal lekken van geheime politie-informatie aan 52 zogenaamde ‘abonnees‘ uit het criminele circuit. “Hij heeft het ambtsgeheim geschonden, het vertrouwen geschaad en het politie-optreden gefrustreerd“, zo oordeelde de rechter.

De ‘Politiemol’ was zelf niet bij de rechtbank aanwezig. Daardoor kon hij niet ter plekke worden aan te houden en naar de gevangenis worden gebracht. Na zijn voorwaardelijke vrijlating is ‘Politiemol’ verhuisd naar Oekraïne.

Politiemol
De ‘Politiemol’ kwam in 2009 bij de politie in dienst. Hij kwam daar op een plek waar hij toegang had tot informatie van de recherche, al had hij daar nog geen goedkeuring voor gekregen. Na maanden bleek uit een onderzoek van de AIVD dat hij niet geschikt werd geacht voor zulke vertrouwelijke informatie. Hij werd daarna overgeplaatst naar de verkeerspolitie, maar toch hield hij toegang tot onderzoeksdossiers.

Informanten
De veroordeelde man uit Weert liep tegen de lamp toen de politie undercover-informanten inzette, en de ‘Politiemol’ hen ook van geheime informatie voorzag. Dat gebeurde in september 2015.

Lees meer op 1Limburg.nl.

Advertentie

2 Reacties

  1. Dan vraag ik me wel af waarom hij eigenlijk voorwaardelijk is vrijgelaten. En nu dus in de Oekraïne zit en zijn straf nooit zal uitzitten. Wat een gefaal weer.

    • Dit is een crimineel die misschien ook wat weet van de rechtsgang en hoe je een baan kan krijgen in Nederland. Laat vlug gaan voor hij het zegt, hebben ze waarschijnlijk gedacht?


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie