Skip to content

Informatieavonden Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG)

Redactie
2 april 2018 | 12:00

Advertentie

Voor alle verenigingen en organisaties in de gemeente van belang. Op 25 mei a.s. treedt een nieuwe Europese wet in werking; De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet geldt voor álle organisaties en verenigingen die persoonsgegevens verwerken. Je hebt vanaf dat moment als organisatie meer verplichtingen en verantwoordelijkheden bij het verwerken van persoonsgegevens. 

De AVG zorgt in ieder geval voor:

  • versterking en uitbreiding van privacyrechten;
  • meer bewustwording van de risico’s die “onzorgvuldig omgaan met persoonsgegevens” met zich meebrengt
  • meer verplichtingen en verantwoordelijkheden voor instanties die persoonsgegevens opslaan of verwerken;
  • de bevoegdheid tot het opleggen van (forse) boetes wanneer een organisatie of vereniging niet aan de AVG voldoet.

De urgentie van de invoering van deze Europese privacywet wordt nog weinig erkend door de plaatselijke organisaties en verenigingen, net als de impact (op de voorbereidende werkzaamheden) van deze wet. 

Informatieavonden
Als service organiseren de gemeente Nederweert twee bijeenkomsten voor alle organisaties en verenigingen uit de gemeente die te maken hebben met het opslaan of verwerken van persoonsgegevens. Tijdens deze avonden word je geïnformeerd over de gevolgen van deze nieuwe wet en wordt een eenvoudig stappenplan gepresenteerd. Met dit online stappenplan kan elke vereniging vervolgens zelf aan de slag om de nieuwe AVG-wetgeving te implementeren. Na het afronden van alle stappen is je organisatie of vereniging AVG-proof en ontvangt je een certificaat. 

Op woensdag 11 en/of donderdag 19 april ben je van harte welkom om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Zelf aan de slag
Na de bijeenkomst ga je zelf aan de slag. Om het online stappenplan te doorlopen, heeft elke vereniging een voucher met inloggegevens nodig. Deze vouchers worden voor de Limburgse verenigingen door de Provincie Limburg gratis beschikbaar gesteld. Elke vereniging in Limburg kan vanaf medio april via www.hvds.nl\avg een voucher afnemen. Deze zijn ná 11 april a.s. beschikbaar.

Opgeven voor een infoavond
Om deel te kunnen nemen aan (één van) de informatieavonden is het nodig dat je je aanmeld. Daarvoor kan het volgende emailadres worden gebruikt: avg@nederweert.nl 

Bij opgave geef je de naam van de organisatie/vereniging aan alsook de naam van uw vertegenwoordig(st)er(s) en het te gebruiken emailadres. In verband met de beschikbare ruimte wordt je verzocht om niet méér dan twee personen af te vaardigen.

Méér informatie over de AVG
Lees desgewenst meer over de AVG op: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/onderwerpen/avg-nieuwe-europese-privacywetgeving/algemene-informatie-avg

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30
Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50

Advertentie