Skip to content

Beet!


Redactie
14 april 2018 | 20:00

Advertentie

Na maanden van barre kou, neerslag en korte dagen breekt er weer een ander seizoen aan. Bloemetjes zien het levenslicht, de buurman heeft vaker seks met de buurvrouw en de dagen beginnen gestaag te lengen; allemaal symptomen van de lente. Onderdeel van dit jaargetijde is ook de groeiende verzameling vissers aan de waterkant. De rustgevende meditatie met hengel is overigens een aanbeveling voor velen.

Het vergt enige voorbereiding, deze vorm van waterjacht. Allereerst het aanzienlijke instrumentarium dat aangeschaft dient te worden; dobbers, lokvoer en natuurlijk een hengel zijn onmisbaar aan de k’naal. Toch, eenmaal gezeteld tussen het riet en de muggen volgt er een serene rust die normaliter alleen met wiet en walvisgeluiden bereikt kan worden.
Het zou daarom te overwegen zijn dat de huidige coalitiebesprekingen in de gemeente Nederweert plaats zouden vinden aan het water. De beoogde compromissen zouden vele malen sneller besloten kunnen worden nadat alle partijen al drie zonnebaarsjes hadden gevangen. Bijkomend voordeel is dat er in Nederweert geen Partij voor de Dieren-fractie is.

Ook de huidige spanningen tussen twitter-Trump en Pompoetin zouden verbleken nadat ze samen onderuitgezakt hun dobbers bekijken. Poetin, die zich ooit topless liet fotograferen tijdens het vissen, zou eindelijk zijn ware, zachte aard kunnen laten zien. Het zou leuke scenario’s opleveren. Trump die een vis iets te lang boven water houdt om hem te nauwlettend te kunnen inspecteren, Vladimir daaropvolgend: ‘’Donald, put in!’’

Vissen is de oplossing voor ongeveer alles. De meest fanatieke Ajax-supporter zou zich kunnen verzoenen met het Brabantse kampioenschap en zelfs fervente tegenstanders van de randweg accepteren die gehate weg toch wel vanachter de gaert. Vissen, dé weg naar wereldvrede.

Advertentie

5 Reacties

  1. Jullie vergeten alleen één ding (hoewel het en passant wel geïmpliceerd wordt door de opmerking over de Partij voor de Dieren): het is een enorm wrede ‘sport’, voor de vele dieren die er slachtoffer van worden. Het is toch te bizar voor woorden om voor je ontspanning haakjes door de lippen van dieren te jagen, ze uit hun natuurlijke leefomgeving te verwijderen en angst en pijn te laten lijden, en ze eventueel daarna ernstig verwond weer terug te kieperen? Om nog maar niet te spreken over de gevolgen die het heeft voor de kwaliteit van de wateren. De grote hoeveelheden visvoer die in de wateren terecht komen, zorgen voor o.a. blauwalg, wat in grote hoeveelheden zeer giftig is en lijdt tot een risico voor de volksgezondheid. Zwemmen in dergelijke wateren is er niet meer bij, en je hond kun je beter ook aan de lijn houden. En dan trekt het nog ratten aan en andere dieren die wellicht als ongewenst worden beschouwd.

    Vissen is egoïstisch. Je kunt ook langs de waterkant gaan zitten om gewoon te KIJKEN en te genieten van de natuur.

  2. Limburgse dierenvriend als je een kropje sla uit de tuin haalt moet je dat arme kropje naast zijn vader moeder en vriendjes de kop afsnijden om hem te kunnen eten .mij hoor je niet zeggen dat je een moordenaar bent die dat onschuldige kropje de kop heeft afgesneden

    • Moeten we je echt het verschil gaan uitleggen tussen een plant en een dier?
      Ik ben het helemaal met Limburgse dierenvriend eens. Het is niet okay om voor je vertier een haak in de bek van een dier te slaan? Welk recht denk je te hebben omdat te doen? Omdat je je zelf intelligenter acht misschien?

  3. Nou eenvoudig leven is leven zonder uitzondering.

    • Als eenvoudig leven je doel is en je moeite hebt met complexere zaken kan het vermijden van uitzonderingen inderdaad een manier zijn.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_10_02 De Nachtegaal Someren
Met Michiel Malschaert, de Somerense troubadour
2 oktober 2024 | 14:00
Toon Hermans Huis Weert wint ventilatiesysteem
Deze wordt binnenkort geïnstalleerd
2 oktober 2024 | 13:00
Sam-Schroder-Paralympische-spelen-Parijs-2024
Paralympische Spelen 2024 in Parijs
2 oktober 2024 | 11:30
2024_10_02 The Ray-Stabbing Singers
Koffie of thee staan klaar!
2 oktober 2024 | 8:48

Advertentie