Skip to content

De Gunnerij gaat verhuizen

Redactie
14 april 2018 | 13:43

Advertentie

In juni 2018 zal ontmoetingscentrum De Gunnerij een nieuw pand aan de Lambertushof 2 in Nederweert betrekken. De tijdelijke ruimte in de Pinnenhof was te klein en bovendien niet centraal gelegen. De afgelopen maanden is het bestuur van de Gunnerij, met hulp van de gemeente Nederweert aan de slag gegaan om de voormalige winkelpanden aan te passen aan de wensen van bezoekers en medewerkers. Door een kijkgat in de ruit kunnen inwoners de vorderingen van de verbouwing volgen.

De Gunnerij is een ontmoetingsplek in Nederweert waar iedereen welkom is: jong en oud, arm en rijk, mensen met een beperking.
Tijdens open inloopuren kunnen bezoekers een praatje maken, een kopje koffie drinken en in gesprek raken met anderen. Alle medewerkers werken op vrijwillige basis. De initiatiefnemers zijn dit project gestart om op een laagdrempelige manier de betrokkenheid en leefbaarheid in Nederweert te vergroten. Ontmoeten en verbindingen leggen staan centraal.

De Gunnerij heeft een gezellige huiskamer met een boekenruilkast maar ook een ruimte waar Nederweertenaren zelf iets kunnen organiseren: een leuke sociale activiteit, een informatiebijeenkomst, een workshop of een spreekuur. De Gunnerij stelt de locatie beschikbaar en kan helpen bij het uitwerken van ideeën. Activiteiten dienen low-budget georganiseerd te worden, een sociaal-maatschappelijk doel te hebben en de leefbaarheid te bevorderen, waarbij gebruik wordt gemaakt van ieders kwaliteiten.

Op dit moment worden er al verschillende activiteiten voor en door Nederweertenaren georganiseerd: een creatieve middag op woensdag en iedere laatste donderdag is er LINK voor nieuwe Nederweertenaren. In de planning staan een Sociaal Café op dinsdag en een spreekuur voor kleine computerproblemen op donderdag.

Meer informatie is te vinden op de website www.degunnerij.nl. Wil je zelf een activiteit organiseren, wil je vrijwilliger worden of heb je andere suggesties, vul dan het contactformulier op de website in. Voor vragen kun je terecht bij Marij Saes, e-mail degunnerij@gmail.com of via telefoonnummer 06-16120015.

Advertentie

1 Reactie

  1. Mooi initiatief, ondersteunende dit al in het pand van Kessels. Jammer dat er geen contact meer is had jullie nog graag geholpen..
    Heel veel succes in de nieuwe nieuwe locatie! Ben benieuwd naar de mooie initiatieven die hier weer opvolgen/uitkomen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie