Skip to content

Hoe het met de coalitievorming gaat? Bezoek de bijeenkomst

Redactie
18 april 2018 | 10:00

Advertentie

De onderhandelaars van de politieke partijen organiseren op dinsdag 24 april een bijeenkomst in de raadzaal van het gemeentehuis in Nederweert. Onafhankelijk procesbegeleider, de heer Jan Smolenaars, brengt dan onder meer verslag uit van de uitkomsten van gesprekken die hij met de politieke partijen heeft gevoerd. De bijeenkomst is openbaar en begint om 19.30 uur.

Nieuwe gemeenteraad
Op 21 maart vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Acht dagen later, op donderdag 29 maart, werd de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd. Aansluitend aan die vergadering vond de eerste openbare bijeenkomst plaats waar verkenner Henk Hermans verslag uitbracht van gesprekken die hij met alle partijen had.

Procesbegeleider
Vervolgens is wethouder Jan Smolenaars van Beesel door de partijen benaderd. Hij gaat de gekozen raadsleden begeleiden bij het proces dat tot een coalitieakkoord of de vorming van een zakencollege moet leiden. Jan Smolenaars (67) was sinds 2002 wethouder voor de VLP, Verantwoordelijke Lokale Politiek. Bij de laatste gemeenteraadsverkiezingen was hij niet herkiesbaar.

Introductieprogramma en openbare bijeenkomst
Op maandag 16 en dinsdag 17 april volgden de raadsleden een introductieprogramma in de raadzaal. Op dinsdag 24 april begint de avond met een terugblik op het proces tot nu toe en schetst Smolenaars hoe op 28 april een verdiepingsslag wordt gemaakt van de thema’s randweg, centrumplan en Buitengebied in Balans. In aanloop naar de bijeenkomst konden de raadsfracties vragen ter verduidelijking stellen over de verkiezingsprogramma’s. De technische vragen werden gesteld aan de hand van een matrix waarin de verkiezingsprogramma’s met elkaar zijn vergeleken.

Programmapunten
De programmapunten zijn verdeeld over negen taakvelden van de begroting: Bestuur en ondersteuning, Veiligheid, Verkeer, vervoer en waterstaat, Economie, Onderwijs, Sport, cultuur en recreatie, Sociaal domein, Volksgezondheid en milieu, Volkshuisvesting, ruimtelijke ordening en stedelijke vernieuwing.

Vervolgproces
Tot 21 april hebben de partijen de tijd om onderwerpen aan te dragen die van belang zijn om te bespreken, aanvullend op de verkiezingsprogramma’s. Deze onderwerpen worden de 24e benoemd en later in het proces besproken. Na het maken van vervolgafspraken en de rondvraag sluit de bijeenkomst. Iedereen is van harte welkom in de raadzaal. Onderstaand vind je het complete programma van de avond.

Programma openbare bijeenkomst coalitievorming op 24 april

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie