Skip to content

Exposanten Kunstlint Nederweert 2018

Redactie
8 mei 2018 | 9:00

Advertentie

Kunstlint NederweertAlle aanmeldingen voor het nieuwe Kunstlint Nederweert zijn binnen. In totaal hebben zich 23 exposanten als deelnemer aangemeld. Dit is een prachtig aantal en van een gegarandeerd kwalitatief hoog niveau. Eerder heb je al kennis kunnen maken met een elftal van de deelnemende exposanten.

Kunstlint Nederweert
Het is 2013. Bij de opening van de vernieuwde Brug 15, die reeds tientallen jaren de verbinding vormt tussen Budschop en de kern van Nederweert, ontstaat het idee om kunstenaars een podium te geven, met als thema: “Nederweert Verbindt“. In de etalage van winkelpanden in Budschop, Brugstraat en Kerkstraat worden kunstwerken tentoongesteld van lokale kunstenaars. Dankzij de iniatiefnemers Johan en Lies Evers en Lyan Timmermans is het Kunstlint geboren. Zowel de beroeps-als amateur kunstenaar hebben hiermee een podium om hun werken tentoon te stellen aan het publiek.

Dit jaar start het evenement op 16 juni met een feestelijke dag waarbij voor jong en oud veel te zien is. De openingstentoonstelling vindt in het gemeentehuis plaats en diverse kunstenaars zijn aan het werk te zien op het Raadhuisplein. Onder het genot van een muziekje, een hapje en een drankje kun je dit alles komen bewonderen. De exposities, zowel in het gemeentehuis als in de diverse etalages van de middenstanders en ook nog enkele andere lokaties, zijn te bezoeken van 16 juni tot 6 juli 2018.

Voorstellen
De tweede groep deelnemende kunstenaars van het Kunstlint Nederweert 2018 stelt zich voor:

Herman Janssen
Herman (1946) woont in Leveroy. Hij is de zoon van Thieu van Corneliske, bij de oudere Nederweertenaren wel bekend. Hij is zijn hele leven werkzaam geweest in de boomkwekerij. Na zijn pensionering begon hij met beeldhouwen. Naast zijn hobby tuinieren, zocht hij een andere hobby met name voor de wintermaanden. In het beeldhouwen kan hij zijn energie kwijt en er ontstaan prachtige creaties: voor hem een extra bonus.

Inge Baggen
Inge (1960) studeert op dit moment aan de kunstacademie in Maasmechelen het vak tekenen.

Haar passie is vooral het tekenen met verschillende materialen en het leren van vele technieken.

Jeanne Geubbels
Jeanne (1953) heeft haar uitdaging in abstract werk gevonden, waarin een combinatie van kleuren, contrast en compositie een grote rol spelen. Naast het abstracte, waarin haar emotie, gevoel en beleving van het moment alle ruimte krijgen wordt soms de combinatie gezocht met de figuratieve vorm. Deze kan in de achtergrond verborgen zijn dan wel duidelijk aanwezig.
Het experimenteren met diverse materialen, en technieken zoals b.v. Pouring medium, en het zoeken van de ‘grenzen’  heeft op dit moment haar voorkeur.

Jules van Bussel
Als het hoofd van de romp gescheiden is, wordt een mens officieel dood verklaard in militaire termen. Dit geldt niet voor de taxidermische objecten van ‘Dead or Alive’(DoA), alias Jules van Bussel (1964). Afzonderlijke elementen worden samengevoegd tot nieuwe objecten, die door de juiste combinatie een nieuw leven krijgen, of juist opnieuw tot leven komen. De combinaties zijn geïnspireerd door de kunsten en de fauna.

Leny Verdonschot
Leny (1955) is begin jaren tachtig begonnen met tekenen en schilderen. Ze heeft meerdere cursussen  doorlopen en zich verschillende technieken eigen gemaakt. In de beginperiode schilderde ze realistisch met olieverf, tegenwoordig abstract met acrylverf. Door het toepassen van meerdere  materialen  heeft ze  een eigen stijl ontwikkeld.

Lies Loijen
Schilderen is een van Lies(1952) haar hobbies. Na een aantal jaren bij Rick te hebben geschilderd, heeft ze sinds vorig jaar besloten om zonder lessen verder te gaan.

Een aantal van haar schilderijen zijn sindsdien wat abstrakter geworden, meer vanuit haar gevoel ontstaan. Belangrijk zijn kleur, eenvoud en ritme. Techniek: Acryl.

Marianne Rijvers
Marianne (1962)heeft een levenslange passie voor kunst en creativiteit. Na een carriere in de maakindustrie heeft zij de schilderacademie gevolgd en is zij zich gaan toeleggen op het beeldhouwen in steen. Sinds 2011 geeft zij schilder- en beeldhouwlessen in haar atelier in Schoor, Nederweert. De schilderijen die worden getoond tijdens het Kunstlint zijn gebaseerd op de thema’s “wijdsheid en stilte”.  De marmeren sculptuur is ontstaan door de vorm van de oorspronkelijke steen te volgen. Door intuïtief te werk te gaan wordt op een gegeven moment een richting duidelijk, en ontplooit de vorm zich als vanzelf.

Maruel Janssen
Maruel Janssen (1965) is autodidact: Tijdens verre reizen is de fascinatie ontstaan voor kleur en verval. In eerste instantie is zij begonnen met fotograferen en daarna met het maken van olieverfschilderijen, waarbij het contrast tussen schoonheid en verval centraal staat.  Vanuit haar grote liefde voor honden, is zij in 2016 gestart met hondenportretten.

Mirjam Gerits
Mirjam (1967), woonachtig in Nederweert, schildert sinds 2014 en heeft tijdens lessen inmiddels ervaring opgedaan met zowel figuratief als abstract schilderen. De magie van licht versus schaduw en het spelen met kleuren zorgen voor effecten die Mirjam telkens weer fascineren in een schilderij. Met deze expositie wil Mirjam een deel van haar schilderijen laten zien. Soms schildert ze in opdracht.

Ria Klaessen Verdonschot
Als realistisch fijnschilder streeft zij naar de ware perfectie. Door te schilderen met professionele olieverf op paneel kan zij haar werk tot in het kleinste detail, in diepte en stofuitdrukking overbrengen in haar schilderijen zodat het bijna tastbaar is. Haar werk bestaat uit portret, landschap en stilleven. Schilderen is voor Ria ( 1958 ) opgaan in pure passie.

Truus Baetsen
Sinds haar jongste jeugd is Truus (1958) haar passie schilderen. Daarom heeft zij o.a. de kunstacademie in Arendonk in België doorlopen. Haar werken zijn kleurrijk en vrolijk. Met een vlotte toets. Zowel landschap als portret heeft haar aandacht ook in combinatie. Steeds meer begint ze haar eigen stijl te herkennen en met veel plezier verder te ontwikkelen.

Truus Feddema
Truus (1947) haar passie voor schilderen begon 15 jaar geleden. Ze maakt haar schilderwerk in olieverf op linnen. Ze zoekt altijd naar kleur in haar onderwerp en creëert zo een eigen handschrift in haar werk. Vaak is het een opgeblazen gedeelte uit een voorstelling en dichtbij. Naast algemene onderwerpen schildert ze ook portretten.

Route

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie