Skip to content

Materialen hennepteelt aangetroffen in Nederweert-Eind

Redactie
9 mei 2018 | 17:03

Advertentie

Vandaag zijn materialen, bestemd voor een hennepkwekerij, aangetroffen in een loods aan de Dr. Poelsstraat in Nederweert-Eind.

Milieucontrole
Naar aanleiding van een milieucontrole werden de loodsen die daar liggen stuk voor stuk bezocht om te kijken of de activiteiten die daar plaatsvinden overeenkomen met de vergunningen en het bestemmingsplan.

Materialen hennepkwekerij
Een loods/bedrijfsgebouw was afgesloten. De gebruiker was niet te bereiken. Samen met de eigenaar van het pand en onder begeleiding van de politie is toch toegang verschaft. In de loods troffen ze lampen, groeistoffen, filters en andere zaken aan die gebruikt worden voor de aanleg van een hennepkwekerij. Ook werden er vier grote vaten met ‘zoutzuur‘ aangetroffen. De Adviseur Gevaarlijkse Stoffen (AGS) van de brandweer werd opgeroepen om metingen te verrichten.

Naast spullen voor een hennepkwekerij stonden er ook motoren, scooters en een quad. De politie gaat kijken waar deze spullen thuis horen.

De materialen zijn door de medewerkers van de gemeente opgeruimd en worden vernietigd. Er zijn geen aanhoudingen verricht. De andere bedrijven die op het terrein zitten zijn ook gecontroleerd en allemaal in orde bevonden.

Ken je ook een verdachte situatie, bel dan altijd de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Advertentie

2 Reacties

  1. Prima om criminaliteit te bestrijden. Maar ik vind het best ver gaan in het kader van de privacywetgeving om zomaar zonder aanwijzing loodsen te gaan controleren en zelfs ongevraagd open te breken..

    • Je insinueert Marga,
      Er staat nergens dat er geen aanleiding was voor deze milieucontrole en ook niet dat de loods is open gebroken. Er is samen met de politie en de eigenaar (waarbij ik insinueer dat die zomaar een sleutel kan hebben gehad) toegang verschaft.
      Verder vindt ik dat de algehele veiligheid van burgers voor gaat op de privacy van criminelen.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Scouting Venlo door Nederweert 2
Rond 04:00 – 06:00 uur in Nederweert
27 september 2024 | 17:00
Het verhaal van Jeordi Touil uit Weert
27 september 2024 | 16:22
Kunstovaal-Koopzondag-Nederweert-21
Ga jij met een dino op de foto?
27 september 2024 | 16:00
2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00

Advertentie