Skip to content

Ondertekening exploitatieovereenkomst ‘De Heerlijckheid’

1 juni 2018 | 11:00

Maandag 28 mei jl. is door de gemeente Nederweert en ontwikkelaar Janssen de Jong Projectontwikkeling de exploitatieovereenkomst ondertekend voor het nieuwbouwplan “De Heerlijckheid” te Nederweert. Het plan bestaat uit de ontwikkeling en realisatie van de eerste 14 parkwoningen aan de Alexiastraat van de uitbreidingslocatie Merenveld in Budschop/Nederweert. Burgemeester Henk Evers tekende de overeenkomst namens de gemeente Nederweert en algemeen directeur Mark van Doorn namens Janssen de Jong Projectontwikkeling.

Het plan
Het plan is gelegen aan het nieuwe, gelijknamige Kanaalpark De Heerlijckheid langs de Zuid Willemsvaart en omvat in de eerste fase 14 grondgebonden woningen, een mix van vrijstaand geschakeld en twee-onder-een-kapwoningen. De parkwoningen zijn ontworpen door CroonenBuro5 en vormen een stedenbouwkundige eenheid met een tweezijdige oriëntatie (twee voorgevels) zonder daarbij het individuele karakter te verliezen. De woningen bestaan deels uit twee of drie bouwlagen met plat dak. Ze beschikken allemaal over een inpandige berging. Het plan biedt volop keuzemogelijkheden aan de toekomstige bewoners.

Omwonendenparticipatie
Janssen de Jong Projectontwikkeling vindt het belangrijk de omwonenden van het plangebied bij deze ontwikkeling in hun woonomgeving te betrekken. Op maandag 11 juni as. organiseren de ontwikkelaar en gemeente daarom een informatieavond voor omwonenden en geïnteresseerden. Hier zal informatie worden gegeven over het ontwikkeltraject en de schetsontwerpen worden gepresenteerd. Middels een gerichte woonenquête worden persoonlijke voorkeuren nader in beeld gebracht. De informatieavond begint om 19.30 uur in Zaal Centraal, gelegen aan de Kerkstraat 59 in Nederweert.

Planning
Naar verwachting gaan de woningen deze zomer in verkoop. Bij een voorspoedige procedure kan op zijn vroegst begin 2019 op deze locatie gestart worden met de bouw.

Wie op de hoogte gehouden wil worden over het plan kan zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief op www.heerlijckwonen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Burgernet_gezocht
Heb jij iets gezien?
18 oktober 2024 | 22:57
Hunted-2024-22
Maar liefst 150 deelnemers
18 oktober 2024 | 20:30
Merefestival-2025
Zet 27 en 28 juni 2025 in je agenda!
18 oktober 2024 | 20:00
Beau-Engbersen-Sport-bij-nederweert24
Sport bij Nederweert24
18 oktober 2024 | 19:30

Advertentie