Skip to content

Weert krijgt een popcoördinator

Redactie
23 juni 2018 | 19:00

Advertentie

Weert krijgt een popcoördinatorMeer muziek in Weert! Om dat te bereiken stelt Muziekcentrum De Bosuil, in samenwerking met de gemeente Weert, per 1 juli een popcoördinator aan. Dat is Sander Hoeben, afkomstig uit Weert en met jarenlange ervaring in de popmuzieksector.

Weert kent veel initiatieven op het vlak van popmuziek. Van professionele poppodia, tot dancefestivals en amateurbandjes. Met het aanstellen van de popcoördinator worden er nieuwe kansen voor deze sector gecreëerd. De bedoeling is dat er meer aandacht komt voor talentontwikkeling, zichtbaarheid en optreedmogelijkheden.

Samenwerking
Wethouder cultuur, Geert Gabriëls, kijkt met vertrouwen naar de aanstelling van de coördinator: “Wat mij betreft krijgt het muzikale talent in Weert vaker een podium. Hoe tof zou het zijn als er bijvoorbeeld straks in Weert elk weekend op verschillende plekken bandjes optreden. Het stimuleren van de popmuzieksector laten we graag aan Sander over, die met zijn expertise en netwerk snel aan de slag kan. Muziek verbindt en alle organisaties in de popmuziek moeten straks baat hebben bij het aanstellen van de coördinator.

Gezamenlijke opdracht
Sander Hoeben gaat, in elk geval voor de duur van 2,5 jaar, aan de slag voor alle initiatieven in de popmuzieksector in Weert. Dat doet hij vanuit Muziekcentrum De Bosuil, waar hij momenteel ook werkzaam is. Eén van de eerste opdrachten waarmee de nieuwe coördinator aan de slag gaat is het verbeteren van de zichtbaarheid van initiatieven in de popmuzieksector van Weert. De taken zijn in samenwerking met andere culturele instellingen en organisaties geformuleerd.

Kansen zien en verbinden
In zijn opdracht wordt ook aandacht gevraagd voor het stimuleren en coördineren van activiteiten. Hoeben is het aanspreekpunt voor vragen omtrent popmuziek en heeft als taak vraag en aanbod met elkaar te verbinden. Dat doet hij samen met andere culturele organisaties zoals RICK, Diep Events, Munttheater en natuurlijk Muziekcentrum De Bosuil. Maar hij heeft ook aandacht voor het onderwijs, horeca en het bedrijfsleven.

Het opsporen, ondersteunen en verder tot ontwikkeling laten komen van (jong) talent in de regionale popmuziekscène is een speerpunt van de nieuwe coördinator. Daarin werkt hij samen met bijvoorbeeld Kunstbende en Popsport. Maar heeft hij ook aandacht voor eventuele uitbreiding van optreedmogelijkheden en oefenruimtes in de regio.

Inkomsten
Er zijn diverse landelijke en provinciale financieringsmogelijkheden, waar Weert op dit moment nog geen aanspraak op maakt. Ook fondsen en sponsoren kunnen aangeschreven worden om de popmuzieksector in Weert te stimuleren. De coördinator krijgt een aanjagersrol als het gaat om het aanpakken van kansen rondom financiering op regionaal en provinciaal niveau.

De popcoördinator is te bereiken via de contactgegevens op de website van Muziekcentrum De Bosuil.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie