Skip to content

Zeven leerkrachten weg bij OBS De Klimop

Redactie
26 juni 2018 | 0:12

Advertentie

Maandagavond is tijdens een ouderbijeenkomst bekend gemaakt dat bij OBS De Klimop in Nederweert zeven leerkrachten weggaan. Dit tot grote onvrede van de ouders.

Tijdens een informatieavond voor ouders gaf interim-clusterdirecteur Marius Peters van RBOB De Kempen (Stichting De Kempen, organisatie voor openbaar en algemeen toegankelijk onderwijs) uitleg over de groepsindeling en personele bezetting voor aankomend schooljaar. De groepsgrote en de inzet van het personeel zijn ieder jaar leidend bij de samenstelling van de groepen. Tijdens de avond kwam echter naar voren dat zeven leerkrachten de school gaan verlaten. Dit tot grote ontsteltenis van de ouders die aanwezig waren.

Afgelopen periode is er hard gewerkt aan het verbeteren van de professionele cultuur binnen de school. In dit proces is een inventarisatie gemaakt en is gekeken naar de toekomst van de school. Het traject is begeleid door een extern adviseur. Tijdens het traject is gebleken dat het duurzaam veranderen van de professionele cultuur met dit team niet haalbaar is. Dit was voor iedereen in het team teleurstellend. Met enkele leerkrachten is met een open vizier gesproken de mogelijkheden te bekijken om te verplaatsen naar een andere school binnen RBOB De Kempen. Dit heeft uiteindelijk geleidt tot het vertrek van zeven leerkrachten. “Erg verdrietig maar een keuze van deze collega’s die wij uiteraard respecteren” aldus Ingrid Maes (locatie directeur OBS De Klimop) in een mail aan de ouders. Twee blijven binnen de organisatie RBOB De Kempen en vijf hebben inmiddels een andere baan gevonden.

Veel vragen
Ouders waren tijdens de avond vooral verbitterd dat ze zo slecht zijn geïnformeerd. Ze maken zich zorgen over de toekomst van hun kinderen. “Bij welke leerkracht komt mijn kind volgend jaar? En staat er überhaupt wel een leerkracht?” Veel ouders vroegen om een pas-klaar antwoord, maar dat is in dit stadium nog te vroeg.

Nieuwe leerkrachten
Interim-clusterdirecteur Marius Peters geeft tijdens de avond aan dat er inmiddels drie nieuwe leerkrachten zijn aangenomen en dat ze in een vergevorderd stadium met een vierde zijn. Om de formatie compleet te maken zoeken ze dus nog zeker drie leerkrachten voor het nieuwe schooljaar.

Advertentie

4 Reacties

  1. Er was een kleine groep die de emoties de vrije loop liet. Naar mijn mening niet allemaal even netjes en realistisch. Echter, niet alle ouders waren verbitterd en boos. Ik heb er bijvoorbeeld alle vertroywen in dat het goed komt.

  2. Ik sluit me aan bij wieger. Er staat een team wat gisteravond aangaf er voor de volle 100% voor te gaan. Ik heb er ook alle vertrouwen in.

  3. Dat er meer aan de hand is binnen het ROB is al langer bekend. OBS Ekenrooi verloor dit jaar 6 leerkrachten en directie wisselingen in afgelopen jaren bij OBS Cranendonck te Maarheeze, OBS ekenrooi te Waalre en OBS de Triolier te Budel zijn ook niet on opgevallen gebleven.
    Bestuur heeft een fraai setje mensen die geen ervaring hebben met onderwijs verzamelt. Cijfertjes tellen en ondanks dat het te prijzen is dat het bestuur een gezonde financiele situatie heeft bereikt, slaan ze wel door in hoe ze omgaan met het personeel.
    Wat verstaan we in een proffesionele cultuur in het onderwijs. Het zou voor een ouder zoals ons al heel proffesioneel zijn als mijn kind les krijgt naar haar eigen kunnen zodat ze met plezier naar school gaat omdat de juffrouw hem of haar iedere dag met een glimlach en vol enthousiastme ontvangt omdat de juf lekker in haar vel zit en tijd heeft voor de kinderen. Lijkt of we dat proffesionele deel sterk vergeten zijn !!!!

    • Ik vind het inderdaad het belangrijkste dat de kinderen volgend jaar weer een fatsoenlijke leerkracht voor de klas hebben staan die gemotiveerd is en wat van probeert te maken. Wat er achter de schermen gebeurt dat boeit me niet.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie