Skip to content

Van je voetstuk

Redactie
30 juni 2018 | 20:00

Advertentie


Ooit was hij voetballende verlengstuk van god. Voor fans een baken van hoop, voor verdedigers de reden voor slapeloze nachten. Diego ‘Pluisje’ Maradonna was onnavolgbaar aan de bal. De dartelende graskunstenaar haalde iedere wedstrijd het onderste uit de kan. Tegenwoordig haalt hij elke wedstrijd het onderste uit de fles.

Symbolisch voor het Argentijnse kadavervoetbal staat Pluisje luid lallend op de tribune. Met megalomane armgebaren voert hij tribuneshows op waarbij de wedstrijd ondergeschikt lijkt. De man die door zijn voeten een leven lang op handen werd gedragen, lijkt niet te kunnen wennen aan een leven buiten de schijnwerpers. Dan maar zo, moet hij gedacht hebben. Met behulp van alcohol, bodyguards en Zuid-Amerikaans waspoeder probeert ‘El Diez’ nog hot te blijven. Getuige zijn buik, onderkin en clowneske voorkomen faalt hij helaas jammerlijk.

Het is een bekend fenomeen onder voetballers. Tot je vijfendertigste bakken met geld verdienen, daarna van gekkigheid niet weten waar je het aan uit moet geven en ten slotte achterblijven met torenhoge schulden omdat je verslaving je bankrekening overstijgt. Eén troef hebben ze echter nog altijd achter de hand: je beschrijft al je capriolen in een lucratieve biografie. Mensen lezen immers graag over de schaduwkant van al die roem.

De biografie van Diego zal daarom spoedig uitkomen. Anekdotes waarin Scarface-achtige bergen coke de weg naar zijn neusholte vinden, zullen de boventoon voeren. En natuurlijk dat goddelijke voetbal, want dat kon ‘ie wel.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00
Kermisoefening 2024 Weert kermis - Johan Horst-5
Veel hulpverleners op de been
27 september 2024 | 9:45
Screenshot
Uitvaartbegeleiding van den Boom
 
27 september 2024 | 9:00

Advertentie