Skip to content

Nationaal Park De Groote Peel viert 25 jarig jubileum

Glendi
15 juli 2018 | 8:00

Advertentie

Feestelijke Peelweek bij De Pelen
Het Nationaal Park De Groote Peel bestaat 25 jaar en daarom is er van maandag 23 juli tot en met zondag 30 juli een extra feestelijke Peelweek. Vanuit het Buitencentrum De Pelen zijn er dan verrassende Peel Ontdektochten, excursies, theatervoorstellingen en nog veel meer (natuur)activiteiten te beleven. Op zondag wordt de Peelweek afgesloten met een Zomerfeest op het Kabouterpad.

Doe- en ontdektochten voor het hele gezin
Tijdens de Peelweek is er elke dag iets te doen in De Groote Peel. Op maandag 23 juli zijn er sPEElse Expedities. Tijdens deze ontdektocht in de prachtige natuur van het Nationaal Park zijn er een aantal prikkelende en sPEELse opdrachten. Woensdag 25 juli kun je meedoen met Zin in Zomertochten en ’s avonds is er een Vleermuizentocht. Op vrijdag 27 juli ontdek je je ‘boswachterstalenten’ tijdens de Boswachteracademie en ’s avonds kun je in de schemering mee met een Nachtzwaluwwandeling. Op zaterdag 28 juli kunnen kinderen lekker creatief aan de slag tijdens de Knutselworkshops. Veel te doen en ontdekken dus.

Theatervoorstellingen in de natuur
Dit jaar zijn er extra veel theatervoorstellingen tijdens de Peelweek bij Buitencentrum De Pelen. Op dinsdag 24 juli speelt poppentheater ‘De Kleine Zon’ een schattige voorstelling over het schaapje wolletje Tim. Donderdag 26 juli komt Kabouter Zibbedeus van Dibbe Dabbe en zijn lieve kaboutervrouwtje Lobelia op bezoek en op zaterdag 28 juli staat August Greene met zijn Theaterkist op de ‘planken’ van het Peelpodium. Alle voorstellingen vinden plaats in het overdekte Amfitheater van het Buitencentrum. Ook als het regent lekker droog dus.

Zomerfeest op het Kabouterpad
Op zondag 29 juli wordt de Peelweek afgesloten met een super gezellig Zomerfeest op het Kabouterpad! Voor kleuterkabouters en hun (groot)ouders zijn er veel extra’s op de route. Het wordt een leuke, gezellige en creatieve dag voor groot en klein.

Alle activiteiten in de Peelweek starten bij het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te ospeldijk. Informatie over starttijden, deelnamekosten en aanmelden op: www.staatsbosbeheer.nl/peelweek 2018

Buitencentrum De Pelen, startpunt van natuurbeleving
Voor of na afloop van een activiteit kun je nog heerlijk struinen door de winkel van het Buitencentrum De Pelen. Hier vind je boeken, Streekproducten en leuke souvenirs. Voor een hapje en een drankje kun je bij de Peelkiosk en in de Peelboerderij terecht. Het Buitencentrum is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl/depelen

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie