Skip to content

Ospelse DJ draait in Albufeira Portugal

Redactie
1 augustus 2018 | 18:00

Advertentie

Rob Klompen is terug uit Portugal. De Ospelse DJ mocht daar 2 weken lang 12 party avonden op rij plaatjes draaien bij het feestcafé Albufissa Rooftop in Albufeira Portugal. Rob verteld zijn verhaal:

Ik zal me even voorstellen. Ik ben Rob Klompen, 30 jaar en woon in Ospel. Ik ben sinds mijn 18e, dus inmiddels dik 10 jaar, allround DJ en heb altijd al een voorliefde gehad voor de ’s zomerse variant van muziek. Als DJ kom je me tegen onder de naam Robbie Rhytmo.

Albufissa Rooftop
Deze zomer vloog ik voor de eerste keer naar het buitenland om te draaien op een zonnig vakantieoord, in Albufeira in Portugal bij het gloednieuwe feestcafé Albufissa Rooftop. Deze feestlocatie opende afgelopen 1 juli voor het eerst haar deuren. Het is gelegen boven een andere uitgaansgelegenheid op “The Strip”, dé uitgaansstraat van Albufeira. Albufissa Rooftop ligt dus een etage hoger dan de meeste barren in Albufeira. Buiten de zaal is een dakterras waar je rustig kunt chillen en uitkijken over het uitgaansgebied van Albufeira, maar eveneens ook kunt zien hoe de mensen in de zaal los gaan.

Hoe het allemaal begon
Afgelopen februari reageerde ik op facebook in een DJ community op een oproep waarin ze een DJ zochten om in de zomer te draaien bij een leuke zaak in Zuid-Europa. Uiteindelijk werd ik geselecteerd en zo begon afgelopen 16 juli mijn DJ-avontuur in Portugal.

Ik kwam aan in de avond op het vliegveld van Faro, slechts enkele uren voor mijn eerste optreden bij Albufissa Rooftop. Er werd me verteld dat ik nog even op de vlucht van The Darkraver & Outsiders moest wachten die ook zo aan moesten komen. Dan zou ik samen met hen opgepikt worden. Zo gezegd, zo gedaan. Uiteindelijk werden we per hummer naar het centrum van Albufeira gebracht. Snel even m’n koffer uitladen bij het appartement en toen op naar Albufissa Rooftop! Dit was het begin van 12 avonden draaien op een top locatie, met leuke collega’s en een geweldig uitbundig publiek. In deze periode traden er ook een hele rits aan bekende artiesten op zoals DJ Maurice, Skoften Sloopservice, DJ Matsoe Matsoe (bekend van Oh Oh Cherso), de PartyfrieX (met hun hit “Ik Moet Zuipen”) en de opkomende sensatie Zanger Kafke, waarvan het nummer “Springen” in die hele periode van bijna 2 weken veruit het meest bij me werd aangevraagd. Het was die avond dan ook nog meer een gekkenhuis dan anders. Al spande m’n laatste avond de kroon. Deze was afgelopen vrijdag 27 juli. Het was een geweldig uitbundig nachtje en de zaal van Albufissa Rooftop was afgeladen vol. Net voor het einde van de avond werd ik door m’n barcollega de zaal in geroepen om in het midden van de circel van mensen te staan van iedereen die aanwezig was. Er werd nog even stil gestaan bij het feit dat dit mijn laatste avond was na 12 party nights. Hierna volgde een moshpit met mij in het midden ervan. Het was een prachtige afsluiter.

Reportage PowNed
De tweede week die ik draaide maakte PowNed ook nog een reportageserie over onze medewerkers en bezoekers. Deze serie “Dennis in Albufissa” werd een regelrechte hit op internet. Dit alles was natuurlijk ook mooi om mee te maken. Het gaf wat extra’s. Zo zie je in aflevering 2, op m’n 8e DJ-avond, hoe ik Dennis laat karaoken op het nummer van Tess met “Stupid”. vanaf 6:07 minuut.

Opmerkelijk
Een aantal andere opmerkelijke zaken die ik zoal meemaakte bij Albufissa aan m’n DJ boot(h):

  • Een jongen die me geen verzoekplaat komt aanvragen, maar aan mij, de DJ, komt vragen of hij een biertje bij me kan bestellen. “Tja, de bar is toch echt aan de andere kant. Ik tap alleen maar liedjes.”
  • Een andere avond werd me €10 aangeboden om 50Cent te draaien. Je zou bijna zeggen, het is een grap, maar het was serieus.
  • Weer een andere avond kwam er een meid naar me toe of ik m’n 06-nummer op haar arm kon schrijven, want ze had voor deze avond de uitdaging van haar vriendinnen gekregen om 3 onbekende 06’s te bemachtigen. Tja…

Ja, als DJ maak je van alles mee in Portugal.

Vroeg avondje
Zo nu en dan pakte ik na m’n draaien tot 4uur, nog een afterparty mee tot 7 en lag ik dan om 8 uur ’s morgens in bed. Als het een ‘vroeg avondje’ was en dus direct na het draaien door naar huis ging, dan lag ik er om 6uur ’s morgens in. En afgelopen vrijdag na m’n laatste avond zat ik alweer om 6:35uur ‘s ochtends in het vliegtuig naar Nederland. Zo’n 2,5 uur daarvoor startte ik nog m’n laatste plaat in bij Albufissa Rooftop en tussendoor zorgde wat taxi chaos ervoor dat ik nog maar nipt m’n vlucht redde.

Zo gaat het leven van een DJ… Maar één ding is zeker… ik heb enorm genoten van mijn tijd als DJ in Portugal. Het was dan ook een pracht ervaring!

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

default
Denk mee over leefbaarheid van Nederweert-Eind
6 oktober 2024 | 14:49
Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00

Advertentie