Skip to content

Driejarig bestaan én opening Pop Up Galerie Nederweert

14 augustus 2018 | 17:00

Pop Up Galerie Nederweert aan de Kerkstraat 53 in Nederweert opent op donderdag 16 augustus 2018 een nieuwe expositie met werk van zes exposanten in diverse disciplines.  Bovendien is de jaarlijkse augustusexpositie de ‘verjaardag’ van PUGN; ze vieren het driejarig bestaan! Iedereen is van harte welkom om de opening van de expositie bij te wonen en het driejarig bestaan te vieren. Vanzelfsprekend onder het genot van een drankje en gezellige live muziek.

Exposanten
Onderstaand kort informatie over de exposanten. Voor meer informatie kijk op de website.

Petra Deenen / Haelen
In 2014 startte Petra met het maken van glas-in-lood ramen bij een glaskunstenaar in Nieuwstadt. In 2015 werd Petra de kans geboden een eigen bedrijf op te starten, wat in juli 2015 werkelijkheid werd onder de naam La Jina. Na een tijdje bij Belmondo te hebben geleerd, ging zij de samenwerking aan voor het maken van glas-in-lood ramen in opdracht. Twee jaar geleden won zij de ontwerpwedstrijd voor de Cultuurprijs in Peel en Maas. In 2017 opende Petra een eigen atelier in Haelen.

Berry Daemen / Beesd
Geïnspireerd door zijn stemmingen en invallen van alledag, maakt Daemen zijn werk en past daarbij technieken toe met diverse spatels en kwasten op papier en op doek. Gedurfd kleurgebruik en abstracte vormen zijn kenmerkend voor Daemens ritmische paletten en dynamische composities die de kijker enerzijds sturen, anderzijds volop de ruimte geven voor eigen interpretatie. In zijn nieuwste prenten en doeken neemt Berry u mee in de transformatie naar het hier en nu; het bewust ZIJN.

Ans Jacobs / Oss
De uit Oss afkomstige Ans Jacobs koos na het volgen van de Fotovakschool voor het maken van foto’s die je in je huis zou willen hangen. Met onderwerpen als natuur, bloemen, architectuur, abstracte onderwerpen. En natuurlijk mensen. Bij mensen ligt de focus op de ogen, die spiegels van de ziel zijn. De foto’s van bloemen richten zich op vorm en op het hart van de bloem. In zwart-wit foto’s ligt de focus overwegend op contrast, vorm en textuur.

Inge Coolen / Weert
Na een academische kunstopleiding, ontwikkelde Inge haar technische vaardigheden steeds verder door, waardoor een geheel eigen stijl ontstond. Mensen zijn de inspiratiebrond, het kleurgebruik en de steeds abstracter wordende achtergronden worden bepaald door de emoties van het figuur. Door de figuren gedetailleerd te schilderen en in de achtergrond vooral het materiaal (de olieverf) zelf te laten spreken, ontstaat een bijzonder effect. Het contrast tussen de gebruikte technieken geeft de portretten een sprekende moderne uitstraling.

Ruud Hehanussa / Weert
In 2003 begon Ruud aan een keramiekcursus. Al snel bleek zijn natuurlijke aanleg voor compositie en ruimtelijke vormgeving. Hij raakte gefascineerd door de mogelijkheden die klei biedt. Zijn objecten, zowel abstract als realistisch van vorm, getuigen van dynamiek en kracht. In het najaar van 2006 startte hij met een opleiding richting keramiek aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Mol (België) om zich verder te bekwamen en te ontplooien als beeldend kunstenaar. De resultaten daarvan zie je tijdens deze expositie.

Feestje
Bij de viering van het driejarig bestaan én een expositie-opening hoort muziek. Ditmaal is de muziek van de vierkoppige groep ‘Fiësta Loco’. Op accordeon, gitaar, cajon en zang zorgen zij voor een feestelijke opening van alweer de 18e expositie van Pop up Galerie Nederweert.

Het concept
Pop Up Galerie Nederweert (PUGN) richt exposities in in leegstaande winkelpanden in Nederweert, om er op die manier meer aandacht voor te genereren ter bevordering van verkoop of verhuur.  Binnen het concept hebben inmiddels vele exposanten van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun werk op een laagdrempelige manier aan het publiek te tonen gedurende een periode van acht weken. Overigens is Pop Up Galerie Nederweert een initiatief dat volledig draait op vrijwilligers, zowel de organisatie als de begeleiding.

Geopend: vrijdagen / zaterdagen /zondagen 13.00 – 17.00 uur. Opening donderdag 16 augustus, 19.30 uur. De expositie is te bezoeken van vrijdag 17 augustus t/m zondag 14 oktober 2018. Adres: Kerkstraat 53 Nederweert

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Vacature-nederweert
Bekijk de laatste vacatures
19 oktober 2024 | 18:00
Grote-rommelmarkt-Leveroy
Elektra, huisraad, speelgoed, kleding, boeken…
19 oktober 2024 | 17:00
Burgernet_gezocht
Tips, bel 112
19 oktober 2024 | 16:52
2024_10_19-Open-dag-bij-Stichting-Gezond-Ontspannen-in-Nederweert
Kom een kijkje nemen!
19 oktober 2024 | 16:00

Advertentie