Skip to content

De omgevingsvisie komt eraan!

Redactie
4 september 2018 | 15:00

Advertentie

De nieuwe Omgevingsvisie stellen we op met gebruikers, bewoners en bezoekers van het buitengebied

De gemeente Nederweert werkt aan een nieuwe Omgevingsvisie voor het buitengebied. Hierin zetten ze in op een veilige, gezonde en duurzame leefomgeving. Een buitengebied waar het prettig wonen, werken, ondernemen en recreëren is. Praat ook mee over de invulling van het buitengebied en kom dinsdag 2 oktober naar De Dorpsherberg in Ospel.

Samenhang
Nederweert werkt al een aantal jaren samen met inwoners en ondernemers bij de invulling van het buitengebied. De dialoog staat daarbij centraal. Het opstellen van de Omgevingsvisie biedt nieuwe uitdagingen en kansen voor samenwerking en meer samenhang.

Bouwstenen
Het gaat om verschillende thema’s. Denk dan bijvoorbeeld aan een gezonde leefomgeving, voldoende verdienvermogen en de klimaatverandering. Maar het gaat ook om duurzaamheid en andere gebiedsontwikkelingen, zoals inrichting en beheer. Ze noemen het voor het gemak bouwstenen.

Ophaalsessie
De Omgevingsvisie vormt de opmaat voor de invoering van de Omgevingswet. De visie geeft de koers aan voor het buitengebied. Die koers bepaalt de gemeente natuurlijk niet alleen. Daarvoor houden ze een uitgebreid ‘ophaaltraject’ met belanghebbenden en belangstellenden. Dat doen ze online, tijdens creatieve sessies en via interviews. Maar ook aan de hand van gesprekken met stakeholders en openbare bijeenkomsten.

Meedenken
Wij vinden het belangrijk om met inwoners en ondernemers in gesprek te gaan en hun te vragen mee te denken over ontwikkelingen in het buitengebied”, legt wethouder Frank Voss uit. “Natuurlijk beginnen we niet bij nul. Er zijn al bestaande netwerken en contacten. Ook beleidsmatig en op het gebied van vergunningen draait de wereld door. Wij willen in dit traject verbindingen leggen en kansen die zich voordoen benutten om het buitengebied kwalitatief te verbeteren zodat er een gedragen Omgevingsvisie komt voor het buitengebied in onze gemeente”, aldus de wethouder.

Aftrap en uitnodiging
De meedenksessie in de Dorpsherberg vormt het startschot. Deze week gaf wethouder Voss via een filmpje op de website van de gemeente en social media zelf ook een aftrap richting de meedenkavond. Stakeholders nodigen ze per brief uit. Inwoners, bedrijven, belanghebbenden en belangstellenden kunnen zich voor de interactieve avond aanmelden via www.nederweert.nl/omgevingsvisie.

Voor het opstellen van de Omgevingsvisie heeft de gemeente jouw hulp nodig. Praat mee over de omgevingsvisie tijdens de Meedenksessie op dinsdag 2 oktober in de Dorpsherberg in Ospel.

Afbeelding: gemeente Nederweert

Advertentie

9 Reacties

  1. En niet te vergeten, de zomermaanden, elke zaterdag avond een harde muziek tot 03.00 uur in de nacht, zonder vergunning of mededeling,, slaap lekker in het buitengebied. Lekker rustig.

  2. Dat is vaak de reden dat mensen in het buitengebied gaan wonen Japie. Dat je niet allemaal van die zeurende buren hebt.

  3. Ja hoor, daar gaan we weer: we mogen weer samen een visie ontwikkelen, te beginnen met een ‘ophaaltraject’. Geweldig! Waar staat het teiltje? Ook dit college lijkt weer tijd en geld te gaan verbrassen. Alsjeblieft: Formuleer je beleid en ga het uitvoeren! Er is genoeg info en kennis voorhanden!

  4. Wat een Kelly family filmpje zeg…..
    Nederweert is qua oppervlak de grootste gemeente van NL.
    Het merendeel van dit oppervlak is van oudsher agrarisch in gebruik middels Landbouw & Veeteelt.
    In het filmpje zien we alleen een wethouder met wat bomen, bloemetjes en bijtjes voorbij komen…..
    Zelfs de Kuukestallen waar de KFC Kippen groot gebracht gaan worden staat er niet op!!

    Als je een vergunning af gaat geven voor een dergelijk restaurant in je gemeente lijkt het me zinvol dat je afdingt dat hij ook z’n grondstoffen regionaal inkoopt (en hier direct & Indirect werkgelegenheid uit voortvloeit).

  5. Als gemeente valt er nix af te dingen, waar een ondernemer zijn spullen inkoopt.
    dat bepaalt hij zelf wel
    Volgens mij zijn er op de gemeente wel ergens een paar laatjes ( in de kelder bv ) waar diverse rapporten en onderzoeken betreffende visie voor de omgeving buitengebied die de vorige “regering” wat minder goed uitkwam,
    waarom weer een lang gerekt trajekt ingaan, terwijl er een al veel bekend is.

    • Als ik jouw opmerking lees heb ik een vraag voor je; Als het deze ‘regering’ wel goed uitkomt wat in de lades ligt, waarom gebruiken zij deze info dan niet?
      Of heeft deze ‘regering’ dingen geroepen die ze niet waar (willen/ kunnen) maken? Populistisch?

  6. Hoezo nederweert grootste van nederland qua oppervlakte?
    nederweert komt nog niet voor in de top 10

  7. Volgens mij was dat iets van vroeger. Voor alle gemeentelijke herindelingen.

  8. Misschien nog niet gevonden, en zijn ze nog nooit in de kelder geweest.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie