Skip to content

Formulieren Steunpunt Humanitas | vanaf 11 oktober 2018 ook in Nederweert

Redactie
8 oktober 2018 | 10:54

Advertentie

Na een ‘Formulieren Steunpunt Humanitas‘ in Weert op de Brede school Markeent en in het Bibliocenter ingericht te hebben, gaan op 11 oktober ook in de wijk Keent bij ‘Keent Onderneemt‘ in Weert en bij ‘Stichting De Gunnerij‘ in Nederweert de deuren open voor deze vorm van hulpverlening.

Er komen bij deze organisaties veel vragen binnen voor hulp en ondersteuning bij het formulieren invullen. Mensen zien vaak door de bomen het bos niet meer. Vaak staat er een grote doos onder de brievenbus met veel ongeopende brieven, veelal van belastingdienst, deurwaarder e.d., waar ze zich geen raad mee weten. ‘Formulieren Steunpunt Humanitas‘ helpt deze mensen daarbij als ze het zelf even niet redden. De organisatie is laagdrempelig en mensen/ouders schamen zich niet om ook met hun vragen over opvoeding, gezin en de vele regels in de maatschappij bij ze te komen. Maatschappelijke Ondersteuning Humanitas gaat samen met hen op zoek naar mogelijke oplossingen en ze begeleiden hen daarbij totdat ze weer zelfstandig kunnen functioneren.

Elke week is er bij elk ‘Formulieren Steunpunt‘ een inloopspreekuur van twee uur waar de mensen met hun vragen binnen kunnen lopen. Hulp van de vrijwilligers van Humanitas is helemaal gratis. Allerlei belangrijke thema’s van Humanitas kunnen aan bod komen: eenzaamheid, opvoeden, opgroeien, dementie, schulden, thuisadministratie en maatschappelijke ondersteuning.

Openingstijden van het inloopspreekuur zijn bij ‘Keent Onderneemt’, Sint Jozefskerkplein 3A, Weert op donderdagmorgen van 10:00 tot 12:00 uur. Bij Stichting De Gunnerij, Lambertushof 2, Nederweert op donderdagmiddag van 13:00 tot 15:00 uur.

Je kunt Humanitas Midden-Limburg bereiken via middenlimburg@humanitas.nl of 06 57179172

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie