Skip to content

Ingrid Seuren, De Slaapzuster

Redactie
26 oktober 2018 | 16:00

Advertentie

Steeds meer ouderen zijn ’s nachts alleen thuis terwijl dat eigenlijk onverantwoord is. Ze hebben een wakend oog en persoonlijke hulp nodig, bijvoorbeeld vanwege dementie, na een ziekenhuisopname of door het overlijden van hun mantelzorger. Om deze kwetsbare ouderen de nachtelijke rust en zorg te bieden die ze nodig hebben, is Ingrid Seuren uit Nederweert in januari gestart met De Slaapzuster.

Dit bemiddelingsbureau verzorgt slaap- en waakdiensten zodat ouderen langer veilig thuis kunnen blijven wonen en mantelzorgers worden ontlast. “Professionele zzp’ers in de zorg blijven ’s nachts slapen en staan als het nodig is direct paraat. Via een babyfoon in de kamer ernaast horen ze wanneer de cliënt hulp nodig heeft. Bijvoorbeeld om naar de wc te gaan of de medicijnen in te nemen. Voor veel ouderen is het een geruststellende gedachte dat er ook ’s nachts iemand is. Dat slaapt een stuk prettiger”, aldus Ingrid

Tussen wal en schip
De Slaapzuster voorziet in een sterk toenemende maatschappelijke behoefte. Ingrid Seuren, die 25 jaar in de thuiszorg werkte, signaleert dat ook in Weert en Nederweert steeds meer ouderen tussen wal en schip raken. Hun lichamelijke en/of geestelijke gezondheid holt achteruit, maar voor een opname in het verpleeghuis is het nog te vroeg. Daarvoor kom je immers pas in aanmerking wanneer het thuis écht niet meer gaat of als de last voor de naaste verzorgers te zwaar wordt. Ingrid licht toe: “Ouderen willen en moeten tegenwoordig steeds langer zelfstandig blijven wonen. Ook als dat vanwege allerlei belemmeringen eigenlijk niet verantwoord is. Die grens is de laatste jaren steeds verder opgeschoven. De gevolgen zijn vaak schrijnend. Denk aan ouderen die ’s nachts uit bed vallen en niet meer overeind kunnen komen. Mensen met dementie die ’s nachts gaan dwalen of weglopen van huis. Daarbij zijn veel alleenstaanden eenzaam. Voor hen is het alleen al fijn als er ook ’s nachts iemand in de buurt is.

De slaapzuster heeft de afgelopen periode heel wat mooie zorgvragen mogen verzorgen waardoor ouderen thuis konden blijven wonen en crisis opnames werden voorkomen, of als de wens er was om thuis te sterven, dit ook gerealiseerd kon worden.

De dankbaarheid bij cliënten ,partners ,familieleden en mantelzorgers is groot en daar doet Ingrid het voor!

Voor meer informatie ga naar www.slaapzuster.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

2024_09_27 Herfstmodeshow InBtween-18
Bekijk hier de trends
27 september 2024 | 15:00
Politieauto-politie-stock 2024
Laat je niet neppen, wees alert
27 september 2024 | 13:56
Full length of a senior active couple smiling and looking forward with confidence and serenity while riding bicycles in the countryside in summer
Inzicht in de gezondheid van de inwoners
27 september 2024 | 11:00
Afsluiting N2024_09__19 275 Venloseweg
Houd rekening met omleidingen en vertragingen!
27 september 2024 | 10:00

Advertentie