Skip to content

Zwembad Nederweert blijft nog weken dicht na brand, fitness woensdag open

Redactie
19 november 2018 | 17:45

Advertentie

Het zwembad van Sportcentrum Laco aan de Winnerstraat in Nederweert blijft nog zeker enkele weken dicht. Dat meldt Alwin Bultman, manager van het sportcentrum, aan Nederweert24. Zaterdagavond brak er brand uit in de machinekamer van het sportcentrum waardoor de volledige stroomvoorziening, waterbehandeling en luchtbehandeling verloren is gegaan.

Fitness
Woensdag zal de fitness weer open gaan. Er wordt een noodstroomaggregaat aangelegd om de fitnessruimte te voorzien van stroom. “Niet alles werk dan nog optimaal. De luchtbehandeling doet het niet en ook kan er nog niet gedoucht worden“, aldus Alwin. “In de tussentijd kunnen de sporters terecht bij Laco in Heythuysen.”

Zwembad
De groepsactiviteiten in het zwembad worden voorlopig ondergebracht in de Laco-vestigingen Heythuysen, Haelen, Panningen, Melick en Geldrop. “Deze week is alles gecanceld en vanaf volgende week worden de zwemlessen dus verplaatst naar de andere vestigingen” vervolgt Alwin die er alles aan wil doen om de overlast zo minimaal mogelijk te laten zijn voor alle gasten. “We werken als team keihard en we doen ons uiterste best om zo snel mogelijk alle activiteiten weer te kunnen hervatten“.

Goede inzet BHV-ers
De BHV-ers zetten na het ontdekken van de brand direct de ontruiming in. “Het team BHV-ers heeft zeer goed werk verricht” aldus de manager van het sportcomplex. “Het was best druk maar er werd snel en gedisciplineerd ontruimd met als gevolg dat er niemand gewond is geraakt.” Er was in eerste instantie veel rook te zien aan de achterkant van het complex.

De machinekamer van het complex stond volledig in brand. De brandweer schaalde op naar grote brand. Meerdere blusvoertuigen en de ladderwagen werden ingezet om het vuur te bestrijden. Omwonenden werd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie