Skip to content

Bijeenkomst invulling Kanaalzone/uitwerking nieuwe alternatief N266/N275

Redactie
22 november 2018 | 14:00

Advertentie

Er zijn volop werkzaamheden in de Kanaalzone aan de kant van Budschop. Het bestaande park wordt tot aan de wijk Merenveld heringericht. Belanghebbenden en belangstellenden konden vooraf meepraten over het ontwerp. Voor de invulling van de Kanaalzone aan de Nederweerter kant gaat de gemeente Nederweert opnieuw met diverse partijen het gesprek aan. Op dinsdag 27 november om 19.30 uur staat daarvoor een informatie- en werkbijeenkomst over de Structuurvisie Kanaalzone en de uitwerking van het nieuwe alternatief voor de N266/N275 gepland. Deze avond heeft een relatie tot beide alternatieven van de Randweg N275/N266.

Onderzoeken van alternatieven
De provincie Limburg en de gemeente Nederweert onderzoeken al enige tijd het verbeteren van de verbinding tussen de A2, de N275 en de N266. Daarvoor zijn zes alternatieven en vier varianten onderzocht. Hieruit kwam een randweg ten noordwesten van Nederweert, met afsluiting van de weg Boeket op de Bredeweg, als voorkeursalternatief naar voren.

Tweede alternatief uitwerken
Op basis van nieuw provinciaal beleid (het Mobiliteitsplan Limburg) besloten Provinciale Staten vervolgens dat er, naast het voorkeursalternatief, een tweede alternatief moest worden opgesteld. Dit tweede alternatief is opgesteld samen met betrokken instanties en vertegenwoordigers van belangengroepen uit Nederweert. Het nieuwe alternatief gaat niet uit van de aanleg van een randweg, maar van het aanpassen van de N275 (Randweg Zuid) en de huidige N266 (Aan Vijftien). Tijdens de bijeenkomst wordt de uitwerking van het nieuwe alternatief gepresenteerd.

Structuurvisie Kanaalzone
In 2016 is er met bewoners en belanghebbenden interactief gewerkt aan een toekomstvisie voor de complete Kanaalzone. Dit heeft geleid tot de Structuurvisie Kanaalzone die op 15 november 2016 door de gemeenteraad is vastgesteld. Deze visie gaat uit van een randweg. Nu er een nieuw alternatief is dat uitgaat van het aanpassen van de N275 en N266, kunnen enkele zaken uit de Structuurvisie Kanaalzone wellicht niet uitgevoerd worden.

Uitdiepen om te kunnen vergelijken
Tijdens de werkbijeenkomst op dinsdag 27 november gaan aanwezigen aan de slag om te kijken welke elementen haalbaar zijn en of er nieuwe zaken toegevoegd moeten (of kunnen) worden. Dat gebeurt in kleine groepen. De opbrengst van de avond wordt gebruikt om de structuurvisie verder uit te diepen. De visie is dan op projectniveau (planning, financiën) op een vergelijkbaar niveau uitgewerkt als dat van de Randweg-varianten. Zodra beide alternatieven en de Structuurvisie gelijkwaardig zijn uitgewerkt, maken Provinciale Staten een keuze uit één van de twee alternatieven. Dat gebeurt na een advies van de gemeenteraad.

Stap voor stap
Maar zover is het nog niet. Eerst moeten er nog een aantal stappen ondernomen worden, Eén daarvan is dus de informatie- en werkbijeenkomst. Direct belanghebbenden en omwonenden aan de zijde van Nederweert hebben een schriftelijke uitnodiging voor de avond ontvangen. Iedereen is van harte welkom op dinsdag 27 november om 19.30 uur in de raadzaal.

Agenda

De agenda is als volgt:

  • Opening/welkom
  • Toelichting op de huidige projectopdracht
  • Presentatie van beide alternatieven (nieuwe Randweg en huidige N275/N266)
  • Workshops Kanaalzone
  • Vervolgafspraken en -proces
  • Sluiting

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie