Skip to content

Geen onnodige bomenkap: het kan ook ‘anders’!

Redactie
24 november 2018 | 19:00

Advertentie

Afgelopen dinsdag 20 november stond een aantal politiek gevoelige punten op de agenda van de gemeenteraad van Nederweert. Fractie Nederweert Anders blikt graag even met je terug:

Nederweert Anders

Zo was dankzij Nederweert Anders het collegebesluit tot het kappen van een kleine 200 oude eiken aan de Leveroysedijk opnieuw geagendeerd. Natuurlijk vinden wij het belangrijk dat de verkeersveiligheid van met name de schoolgaande jeugd gewaarborgd blijft, maar niet op deze naar onze mening veel te rigoureuze manier. Wij waren dan ook zeer blij met het vurige pleidooi van de ‘Stichting groen Weert’ die gebruik maakte van het spreekrecht en met het feit dat het college uiteindelijk instemde met ons verzoek tot heroverweging, waarbij de bomenkap beperkt zal worden tot plekken waar dit voor de verkeersveiligheid strikt noodzakelijk is. Bomen verrijken ons landschap, vangen fijnstof af en bevorderen biodiversiteit. Allemaal zaken waar we niet te lichtzinnig mee om moeten gaan!

De besluitvorming rondom het Centrumplan, in de volksmond ‘plan Wijen’, was een reden voor een goedgevulde raadzaal. Op kritische vragen van Nederweert Anders over de status van het voorstel werd duidelijk, dat instemming met het voorliggende ontwerpbestemmingsplan in principe ook een instemming betekende met het Centrumplan als geheel. Dit ondanks de mogelijkheid tot het uiten van bezwaren en het indienen van zienswijzen na het ter inzage leggen van het plan.

Uiteindelijk stemde Nederweert Anders als enige fractie tegen, met name vanwege de bouwhoogte (5 lagen, 22 meter), de verkeersafwikkeling met name aan de Geenestraat en dan vooral voor het langzaam verkeer, de mogelijke ontwikkelingsbeperkingen voor andere ondernemers en last but not least het verdwijnen van een supermarkt in de omgeving van onze ouderen en daaraan verbonden de twijfels over de levensvatbaarheid van de Lambertushof.

Ook in andere besluiten liet Nederweert Anders zien te gaan voor een inhoudelijke afweging van argumenten, soms dwars door coalitie- en oppositieverbanden heen. Zo stemden we samen met de VVD en het CDA in met een
bestemmingswijziging van een pluimveehouderij dicht bij de kern tot een minder belastende bedrijvigheid, in een afweging waarbij bezwaren van omwonenden over geluidsoverlast en verkeerstoename zorgvuldig waren meegenomen.

Nederweert Anders wil graag van de inwoners van groot Nederweert horen hoe zij over Nederweerter kwesties denken. Laat het ons weten of ga met ons in gesprek via: info@nederweert-anders.nl

Advertentie

2 Reacties

  1. Vragen:
    Hoe is het mogelijk dat er schadeclaims kunnen volgen?
    Wat zijn die democratisch genomen besluiten?
    Zijn dat toezeggingen geweest die de gemeente miljoenen kunnen gaan kosten?
    Hoeveel schade ondervinden de in het centum (Lambertushof) gevestigde winkeliers door
    die democratisch genomen besluiten?
    Waar kunnen zij hier `n schadeclaim voor indienen?

    Openheid naar de burgers komt uit de mond van de gehele nieuw gevormde coalitie.

    IK ben benieuwd.

  2. Als ik bovenstaand lees, dan lijkt het wel of ik een andere vergadering heb bijgewoond. Bijvoorbeerd: “Zo stemden we samen met de VVD en het CDA in met een bestemmingswijziging van een pluimveehouderij dicht bij de kern tot een minder belastende bedrijvigheid, in een afweging waarbij bezwaren van omwonenden over geluidsoverlast en verkeerstoename zorgvuldig waren meegenomen.”

    Ik begreep dat omwonenden alleen bezwaar hadden tegen een van de uitritten. Zo zorgvuldig zijn bezwaren niet meegenomen in afweging (zijn ze überhaupt wel gelezen??).

    En ook de bomenkap: dit was gewoon ff via onderonsje tijdens pauze beklonken.

    Mooi neergeschreven bovenstaand verslag, maar iets te populistisch…


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Mussenbaan Staatsbosbeheer
Nationaal Park De Groote Peel
6 oktober 2024 | 11:00
Totalbody Sport 4
Hoe blijf je gemotiveerd in deze periode?
6 oktober 2024 | 10:00
Buurthuis Moesel in Weert vol met hobbyisten
Hobby Happening
6 oktober 2024 | 9:00
Omwonenden Kruisstraat klagen over verkeersoverlast
“Situatie loopt de spuigaten uit”
5 oktober 2024 | 20:38

Advertentie