Iedereen is al weer druk in de weer met het kerstdiner, vandaar dat ik jullie een leuke tip aan de hand wil doen. Dit was afgelopen week het recept van de week in het 3Care programma.
Missobouillon-fondue
Benodigdheden voor 4 personen
- 2 bosuitjes
- 4 (kastanje)champignons of shiitake’s
- 1 cm wasabi pasta (naar smaak)
- 2 à 3 nori-vellen
- Morga-bouillon
- Kikkoman sojasaus
- 2 liter water
- Kokosolie
- 2 tenen knoflook
- Misosoep 1 doosje (ah)
Suggesties voor de diphapjes
- (Kastanje)champignons
- Paprika (groen, geel, rood)
- Broccoli
- Bloemkool
- Courgette
- Kipfilet
- Zalm
- Garnalen
- Biefstuk
Bereiding
- Zet een pan op het vuur en laat hierin de kokosolie smelten
- Snijd de bosuitjes fijn en de champignons in dikke plakken, doe ze in de pan, tezamen met de wasabi
- Bak alles even kort aan en blus af met een flinke scheut Kikkoman
- Voeg 2 liter kokend water toe
- Knijp de zakjes miso (uit het doosje) leeg boven de pan en laat dit al roerend oplossen in het water
- Snijd de nori-vellen in stukken en voeg toe
- Laat de misobouillon 5 minuten trekken en schep vervolgens de bouillon over in een fonduepan
- Snijd alle groenten, kip, vlees en vis in blokjes, verdeel ze over schaaltjes.
- Vul een kommetje met Kikkoman en voeg daar de twee, in plakjes gesneden, knoflook aan toe. Laat enige tijd staan zodat de smaak van knoflook er in kan trekken
- Het feest kan beginnen! Rijg een hapje aan een spies, leg deze in de bouillon en laat deze in een paar minuten gaar worden, afhankelijk natuurlijk van het type hapje. Een garnaal hoeft bijvoorbeeld niet zo lang in de bouillon als een stronkje broccoli. Dip het hapje even in de Kikkoman-knoflook marinade en smullen maar!
Dimphy Hermans, gezondheidsconsulent
Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen!
“Jou helpen jezelf te helpen, het beste uit jezelf te kunnen halen, nu en in de toekomst! Dat is wat ik als gezondheidsconsulent wil bereiken met behulp van het 3care gezondheidsprogramma. Voor meer informatie www.3care.eu of neem contact op met Dimphy via info@dimphy-hermans.nl of 06-130 54 100.”
Er zijn nog geen reacties geplaatst