Skip to content

Nederweerter trots tijdens gratis Rock ‘N Blues ball

Redactie
16 december 2018 | 19:00

Advertentie

Op vrijdag 18 januari staat Muziekcentrum De Bosuil in het teken van rock en blues van eigen bodem. Tijdens het gratis Rock ‘N Blues Ball brengen drie ervaren bands uit Nederweert en Weert bekende blues- en rockklassiekers ten gehore. De line-up bestaat uit Shakespeare’s Nightmare, Mike’s Electric Mud en Wigg. Verwacht een avond vol herkenbaar werk van de grootmeesters uit deze muziekgenres… en het mooist van alles: het festival is geheel GRATIS toegankelijk!

Jubileum
Aanleiding van dit festival is het tienjarig bestaan van Nederweerter ‘powertrio’ Wigg. In 2009 begonnen zij (toen nog vier man sterk) in een kippenstal op Boeket en zoals zij dan ook snel concluderen “eigenlijk nooit meer weggegaan”. Na het vertrek van één bandlid nam het drietal het debuutalbum “Sally” (via RVPrecords) op, dat lovende recensies wist te verkrijgen van diverse muziekbladen in Nederland. Daarnaast werd het repertoire verder uitgebreid met covers van o.a. ZZ Top, Van Halen, Thin Lizzy en Queen. Catchy (blues)rock in een energieke jas, dat is Wigg.

3 ervaren bands
Naast Wigg staan ook Shakespeare’s Nightmare en Mike’s Electric Mud op het affiche. De eerstgenoemde heeft in het verleden meerdere namen gehad (zoals T’PULL) waarmee zij ook op het bekende Nederweert Live festival in de Pinnenhof speelden. Zoals zij zelf prediken “ouwe rockers met jeugdkriebels” te zijn, timmert deze band al sinds 2006 aan de weg. Verwacht tijdens Rock ‘N Blues Ball werk van o.a. Creedence Clearwater Revival, Muddy Waters, Jimi Hendrix en Walter Trout. De derde band in de line-up is Mike’s Electric Mud. Deze bluesband heeft aan kop zanger, harpist én Nederweertenaar Maikel van Bogget. Samen vertolken ze ‘plattelands’-blues en putten daarbij uit het repertoire van o.a. The Red Devils, The Fabulous Thunderbirds en Sonny Boy Williamson. We kunnen niet anders dan concluderen dat menig rock- en bluesfanaat deze avond zijn hart kan ophalen.

Tijdschema
Ben jij van de partij? De deuren van De Bosuil gaan op vrijdag 18 januari om 20:00 open, de eerste band start om 20:30. Entree is gratis.

20:30 – Shakespeare’s Nightmare
21:45 – Mike’s Electric Mud
23:00 – Wigg

Muziekcentrum De Bosuil ligt gelegen op Boshoven, aan het Vrakkerveld 2C in Weert.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie