Skip to content

Biodebiel


Redactie
5 januari 2019 | 20:00

Advertentie

Wie herinnert het zich niet. De voluptueuze verschijning van Tineke de Nooij die op TellSell de Biostabil promoot. De halsketting met gouden medaillon zou op mysterieuze wijze de drager intens gelukkig maken. Liefdesverdriet, rouwverwerking of de meeste duistere depressie zouden er als sneeuw in volle zon door verdwijnen. Natuurlijk.

Negentien jaar later is de bedenker van het zogenaamd heilzame sieraad, de Italiaan Bruno Santanera, degene die de ketting het hardst nodig heeft. Voor de zesde keer probeert hij namelijk eerherstel te krijgen voor zijn hangertjes. Ditmaal is de TU Delft de gedaagde, daar werd namelijk de aflevering van Tros Radar gemaakt waarin de hoax van de Biostabil wordt doorgeprikt. Directeur Santanera toont zich niet alleen een slechte verliezer maar sluit meteen aan bij soortgelijken zoals Yomanda, Greet Hofmans en andere charlatans. Tot het bittere eind blijft hij trouw aan zijn lucratieve handel. Of het doet wat het belooft zal hem Italiaanse worst zijn. 
Veel geld vragen voor vergulde rotzooi gebeurt vaker, zo bewijst Apple dagelijks. Toch vergt het een extra gradatie gewetenloosheid als je een slaatje slaat uit iemands ellende. Als de criteria van je doelgroep mismoedig, verdrietig en domweg ongelukkig zijn, weet je dat er in de hel een tafeltje voor je is gereserveerd.

Hopelijk donderen luchtkastelen zoals Astro-tv of andere telefoonorakels ook eindelijk eens in elkaar. De ‘begaafde’ figuren die tijdens het aardappelen schillen goedgelovigen telefonisch te woord staan hebben namelijk net zo veel zesde zintuig als de gemiddelde waterkoker. Bedriegers die garen spinnen bij andermans misère passen niet meer in deze tijd.

Toch heilig overtuigd van de geweldige gevolgen van de Biodebiel? Voor slechtst € 149,- euro heb je een zorgeloos leven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie