Skip to content

Peter Crins in de prijzen op Limburg Film Festival

Redactie
15 januari 2019 | 17:00

Advertentie

Tijdens het Limburg Film Festival 2019 in theater de Nieuwe Scene in Venlo vielen zondag 13 januari enkele ‘Weerter’ documentaires in de prijzen. Gouverneur Theo Bovens reikte voor diverse categorieën de prijzen uit.

Peter Crins uit Leveroy
In totaal werden er ruim 60 films ingestuurd voor het festival. Daaronder drie documentaires uit de regio Weert die allen genomineerd waren voor de ‘Servaes Huys Prijs’. Dit is een prijs voor de beste amateur film. De eerste prijs viel ten deel aan Peter Crins uit Leveroy met de documentaire ‘Grensgeval’. Hierin interviewde hij grensbewoners over de Eerste Wereldoorlog in het Midden-Limburgs grensgebied. Deze vertellen op indringende wijze hun verhaal.

Weert
De documentaire ‘Op zoek naar verloren tijd’ van Jo Brunenberg en Ton Huijbers uit Weert verdiende een eervolle vermelding en tweede plaats. Deze korte documentaire is een eerbetoon aan hun overleden vriend en fotograaf Pierre Zegers. De derde plek was voor documentaire ‘De Wêrf’ van Jo van Geneijgen uit Weert. Deze documentaire laat de geschiedenis van 100 jaar scheepsbouw van de familie Driessens uit Weert zien. Oud medewerker Bèr Daniëls vertelt zijn verhaal.

De vele inzendingen bij het Film Festival waren dit jaar van hoog niveau aldus de vakjury.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Gemeentehuis-Nederweert-1
Te hoge geurbelasting en gezondheidsrisico’s
17 september 2024 | 16:50
koorts24
Jack JF Naus, Alphega apotheek Nederweert
17 september 2024 | 15:00
Crematorium Weerterland Weert1
Open en transparant over het afscheid
17 september 2024 | 14:33

Advertentie