Skip to content

Informatieavond over vervolg invulling Kanaalzone

Redactie
16 januari 2019 | 15:23

Advertentie

Op maandag 28 januari vindt om 19.30 uur een vervolgbijeenkomst plaats over de invulling van de Kanaalzone. Je bent van harte welkom in de raadzaal van het gemeentehuis.

Eerste bijeenkomst
De eerste informatie- en werkbijeenkomst over de Structuurvisie Kanaalzone, in relatie tot de alternatieven van de Randweg N275/N266, was op dinsdag 27 november. De informatie die toen is ‘opgehaald’, is verwerkt en wordt nu gepresenteerd.

Voorkeursalternatief
Het onderzoeken naar de herinrichting van de Kanaalzone maakt deel uit van een groter project om de verbinding te verbeteren tussen de A2, de N275 en de N266. Daarvoor zijn in het verleden zes alternatieven en vier varianten onderzocht. Hieruit kwam een Randweg ten noordwesten van Nederweert, met afsluiting van de weg Boeket op de Bredeweg, als voorkeursalternatief naar voren. Dit alternatief is voorgelegd aan Provinciale Staten (PS).

Tweede alternatief
Op basis van nieuw provinciaal beleid (het Mobiliteitsplan Limburg) besloten PS vervolgens dat er, naast het voorkeursalternatief, een tweede alternatief moest komen. Dit tweede alternatief is opgesteld met betrokken instanties en vertegenwoordigers van belangengroepen uit Nederweert. Het nieuwe alternatief gaat niet uit van de aanleg van een randweg, maar van het aanpassen van de N275 (Randweg Zuid) en de huidige N266 (Aan Vijftien) en het verbeteren van knelpunten. Het besluit heeft gevolgen voor de Kanaalzone.

Wijzigingen in Structuurvisie
Voor de Kanaalzone is op 15 november 2016 door de gemeenteraad van Nederweert de Structuurvisie Kanaalzone vastgesteld. Deze visie ging uit van een nieuwe randweg. Bij het nieuwe alternatief, dat uitgaat van aanpassing op de N275 en N266, kunnen wellicht een aantal zaken uit de Structuurvisie Kanaalzone niet uitgevoerd worden.

Keuze maken
De gemeente moet de visie aanpassen, zodat die op projectniveau (planning, financiën) op een vergelijkbaar niveau als de Randweg-varianten is uitgewerkt. Zodra dit is gebeurd, maken Provinciale Staten, na een advies van de gemeenteraad, een keuze voor één van de twee alternatieven.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

De sfeervolle Raadzaal van Museum W
Een wandeling door de binnenstad van Weert
18 september 2024 | 13:00
De-Beweegroute-Ospel-officieel-geopend-13
Week tegen Eenzaamheid, ook in Ospel
18 september 2024 | 12:00
Roaj-‘ns-uit-Neer-Winnaar-Midde-Limburgs-Leedjes-Festival-2023-Doospelse-Aod-Prinse-tweede12
Vastelaovesvereniging de Kwakkert
18 september 2024 | 10:11
Jell en Mien Vissers-Linders uit Nederweert 65 jaar getrouwd-3
Een briljanten huwelijksjubileum in Nederweert
18 september 2024 | 9:42

Advertentie