Skip to content

BDL/Verheggen Interieurs wint opnieuw

Redactie
21 januari 2019 | 11:44

Dankzij een 5 – 4 overwinning op het kaderteam van BC Tegelen/De Picardie blijven de kadristen van BDL/Verheggen Interieurs uit Nederweert in 2019 nog ongeslagen. Door deze overwinning bezet het team van BDL / Verheggen Interieurs de achtste plaats in de tussenstand van poule 5.

Onder ruime belangstelling mochten Louis Pols en Jan Kanters (beiden BDL) het spits afbijten. Philip Dieryck (BC Tegelen) begon voortvarend aan zijn partij door van acquit (eerste beurt) 40 caramboles op het groene laken te leggen. Tegenstrever Louis Pols pareerde de goede start van Philip in de tweede beurt nog met een serie van 23 caramboles maar daar bleef het bij. Na 11 beurten was de score 120 – 62 in het voordeel van Philip Dieryck.

De partij tussen Jan Kanters (BDL) en Sjeng Burhenne (BC Tegelen) ging tot de achtste beurt gelijk op. Vanaf dat moment ging het bij Jan minder lopen; Burhenne kwam op stoom en bouwde gestaag een voorsprong op. Na 17 beurten won Burhenne (BC Tegelen) met een gemiddelde van 9,41 terwijl Jan Kanters tot een gemiddelde van 6,47 kwam en een hoogste serie van 25 caramboles.

Glansrol voor Johan Martens (BDL)
Na de pauze trad Jos Kemmerling (BDL) aan tegen Daan Glissenaar (BC Tegelen) en Johan Martens (BDL) ging de arena in tegen Harrie v.d. Boogaard (BC Tegelen). Ook in de partij tussen Jos en Daan ging het lange tijd gelijk op, gezien de tussenstand 83 – 85 na 8 beurten. In de volgende 4 beurten wist Jos zijn 25 resterende caramboles te scoren, zodat Jos na 12 beurten de partij naar zich toe kon trekken en in een goed humeur zijn keu kon opbergen. Met 5 beurten kwam de kortste partij van de avond op naam van Johan Martens (BDL). Uitstekend carambolerend kwam Johan tot een serie van 77 caramboles. Met een moyenne van 28,00 speelde hij zijn beste partij tot nu toe in deze klasse. Voor Johan een bevestiging dat hij de laatste weken geweldig op dreef is en voor de aanwezigen was het de kers op de taart. Zijn tegenstander speelt het zgn. Neo Kader 57/2. In deze spelsoort is een extra moeilijkheidsfactor ingebouwd door de middenlijn voorbij de lijnen aan de korte kant weg te halen. Dan blijven er nog maar 4 vakken op het biljart over. Harrie (BC Tegelen) wist in 5 beurten niet verder te komen dan 61 caramboles. Door de prima teamprestatie haalde BDL ook het bonuspunt binnen.

Foto: Johan Martens

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Huiskamerfestival-Weert-Johan-Horst-12
Maar liefst 43 muzikanten, in de 40 huiskamers
7 oktober 2024 | 18:00
Vollenbroek is gepensioneerd chemicus
7 oktober 2024 | 15:00
Michelinsterren Flavours en Marrees
”Wat een droom”
7 oktober 2024 | 13:34
Limburgse Paralympiërs feestelijk ontvangen op Provinciehuis
Ook Sam uit Ospel werd hartelijk ontvangen
7 oktober 2024 | 11:46

Advertentie