Skip to content

Ontwerpbestemmingsplan en -omgevingsvergunning centrumplan ter inzage

Redactie
22 januari 2019 | 12:41

Advertentie

Op 20 november ging de gemeenteraad akkoord met het voorstel om het bestemmingsplan voor de ontwikkeling van een supermarkt op de locatie Wijen ter inzage te leggen. Achter de schermen is daarna hard gewerkt aan de documenten. Vanaf vrijdag 25 januari t/m donderdag 7 maart 2019 liggen het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning Centrum, locatie Burgemeester Hobusstraat Nederweert, met alle daarbij behorende stukken, ter inzage.

Meerdere sporen bewandelen
Er is veel gesproken over de ontwikkelingen in het centrum. De meningen over de juiste oplossingen liepen uiteen. Eén ding staat al lang vast: niets doen is geen optie. Dus werd er ingezet op meerdere sporen en verschillende maatregelen. Een deel daarvan is uitgevoerd. Zo is de rijrichting aangepast in de Brugstraat, een gedeelte van de Kerkstraat en in de Burgemeester Hobusstraat. Daarmee verbeterde de bereikbaarheid. Daarnaast is het overleg met de ondernemers geïntensiveerd. Ook is er een pilot opgestart voor de aanpak van leegstand in het centrum.

Bekijk hier het hele dossier.

Groen licht van de raad
Op 20 november kwam daar het groene licht van de raad bij voor het bestemmingsplan Centrum, locatie Burgemeester Hobusstraat, Nederweert. Een belangrijke stap. Dit bestemmingsplan maakt de ontwikkeling van het centrumplan mogelijk. Het college van B&W sloot daarvoor op 12 december 2017 een realisatieovereenkomst met de ontwikkelcombinatie Rialto Vastgoedontwikkeling-Bouwbedrijven Jongen.

Nieuwe supermarkt
Het bestemmingsplan voorziet in het planologisch-juridisch mogelijk maken van een gebouw met commerciële ruimten, waaronder een supermarkt op de begane grond en 29 appartementen op de verdiepingen. Hiervoor wordt de voormalige sporthal annex meubelwinkelpand, beter bekend als pand Wijen, gesloopt. De directe omgeving richten we in als openbare ruimte met daarin een forse uitbreiding van het aantal parkeerplaatsen.

Het bestemmingsplan maakt ook de uitbreiding van de Emté en aangrenzend de realisatie van commerciële ruimten met daarboven maximaal 9 appartementen mogelijk. Dit gebeurt door middel van een wijzigingsbevoegdheid.

Publicatie bestemmingsplan en coördinatieregeling: wat betekent dit?
De gemeente heeft ervoor gekozen om de coördinatieregeling toe te passen. Normaal gesproken wordt eerst het bestemmingsplan vastgesteld, waarna een bouwaanvraag wordt ingediend. In die procedure hebben belanghebbenden de mogelijkheid om zienswijzen in te dienen na publicatie van het bestemmingsplan. Eventueel gevolgd door een beroepsprocedure tot aan de Raad van State. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld en een bouwaanvraag wordt gepubliceerd, hebben belanghebbenden de mogelijkheid om een bezwaar in te dienen tegen de bouwaanvraag, gevolgd door de mogelijkheid voor een beroepsprocedure en eventueel hoger beroep.

Gelijktijdig
Bij de coördinatieregeling publiceert de gemeente het bestemmingsplan en de ontwerp-omgevingsvergunning gelijktijdig. Dit betekent dat belanghebbenden hun zienswijze in kunnen dienen met betrekking tot het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De mogelijkheid om apart bezwaar in te dienen tegen de omgevingsvergunning vervalt. De gecoördineerde procedure volgt als het ware de procedure van het bestemmingsplan. Daarbij bestaat de mogelijkheid voor de gangbare beroepsprocedure (eventueel tot aan de Raad van State).

Belangen zorgvuldig gewogen
Wethouder Peter Koolen is blij dat er een keuze is gemaakt: “Er is lang en veel gesproken met ondernemers, eigenaren en andere belanghebbenden. Het is een dossier van meerdere besturen. Belangen zijn altijd zorgvuldig afgewogen. Op een gegeven moment is de tijd rijp dat er in het belang van Nederweert een besluit wordt genomen”.

Inzageperiode
Gedurende de inzageperiode kan iedereen voor zowel het ontwerpbestemmingsplan als de ontwerp-omgevingsvergunning schriftelijk dan wel mondeling een gemotiveerde zienswijze naar voren brengen. De stukken kunt u vanaf 25 januari op afspraak inzien en ze zijn ook raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie