Skip to content

Gezond, veilig en comfortabel oud worden

Redactie
23 april 2019 | 16:00

Advertentie

Ouderen in Midden-Limburg-West zo lang mogelijk thuis laten wonen. Waarbij zij zich zo gezond, veilig en comfortabel mogelijk voelen. Dat is het doel van negen regiopartners die samenwerken in een nieuw gezondheidsnetwerk: Gezond Samen Leven. Nog voor de zomer wil zij een programma met concrete projecten presenteren.

Het gezondheidsnetwerk Gezond Samen Leven bestaat uit: Land van Horne, Meditta, Vincent van Gogh, SJG Weert, CZ, gemeente Weert, Burgerkracht, Wonen Limburg en Punt Welzijn. “Een combinatie die we op deze schaal nog niet hebben gezien”, vertelt wethouder Paul Sterk van gemeente Weert in een interview met Dagblad De Limburger.

Unieke samenwerking
Het gezondheidsnetwerk is er voor álle inwoners van de regio Weert, Nederweert en Leudal en is dan ook van plan om in de toekomst met andere programma’s aan de slag te gaan. Het is uniek dat zoveel verschillende partijen met elkaar samenwerken. Organisaties leren elkaar kennen en bouwen zo samen aan een stabiele en duurzame basis, waar vanuit vele projecten en activiteiten kunnen plaatsvinden. Het netwerk gaat van die projecten en activiteiten het maatschappelijk effect meten, zodat ze weet wat werkt en wat niet.

Ouderen als startpunt voor samenwerking
Het programma ouderen wordt gezien als de start van die brede toekomstbestendige samenwerking. In de regio wonen namelijk meer 65-plussers dan in de rest van het land én zij doen vaker dan gemiddeld een beroep op zorg. De afgelopen tijd ging Gezond Samen Leven in gesprek met inwoners (55+) en professionals over ervaringen, wensen en behoeften om gezond langer thuis te wonen. Daaruit bleek bijvoorbeeld dat veel mensen bang zijn dat zij hun wijk moeten verlaten als zij ouder worden. Het netwerk deed ook een populatie- en kostenanalyse van de regio. Op basis van al die informatie werken de partijen op dit moment concrete projecten uit rondom ‘langer veilig thuis’ op het gebied van eenzaamheid, multi-problematiek en (in)formele zorg en ondersteuning.

Advertentie

Er zijn nog geen reacties geplaatst.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
De vereniging is enorm trots
26 september 2024 | 22:18
2024_09-26 Ongeval Geuzendijk Weert-1
Traumahelikopter ter plaatse
26 september 2024 | 22:04
Anabool-vs-katabool-Roeg-Kuijpers
Wat is het verschil?
26 september 2024 | 18:30
2024_09_26 Verhalenestafette Nederweert 2024-1
Week van Lezen en Schrijven
26 september 2024 | 18:07

Advertentie