Skip to content

Pilot leegstand Nederweert: Waar staan we nu?

Redactie
30 april 2019 | 14:00

Advertentie

De winkelmonitor is goed gevuld, er worden 3 gevels opgewaardeerd en de schildjes voor de leden van OVN worden eind mei opgehangen. Daarnaast worden in de week van 15 mei hanging baskets aangebracht in het winkelgebied van Nederweert. Eindelijk resultaat na een lange aanloop van de pilot leegstand. 

Gevelsubsidie
In januari melden we al dat er 3 kansrijke kandidaten waren voor de gevelsubsidie. Zij gingen aan de slag met het uitwerken van de plannen. Intussen is bekend dat twee panden voldoen aan de voorwaarden en is de gevelsubsidie toegekend. De plannen voor de derde locatie zijn in de afrondende fase. In de komende maanden zal daadwerkelijk gestart worden met de aanpak van de panden.

De subsidiepot voor de gevelsubsidie is nog niet helemaal leeg. Heb je als pandeigenaar of huurder nog plannen. Neem dan contact op met iemand van de OVN of Bram Thijssen van de gemeente Nederweert

Ornamenten en schildjes
De schildjes voor de leden van de OVN zijn gereed en worden in de week van 21 bevestigd op de gevels. Hiermee stralen we eenheid en herkenbaarheid uit als gezamenlijke ondernemers in het centrum van Nederweert, maar ook daarbuiten. 

Smolenaers is op dit moment bezig met de productie van de ornamenten voor aan de lichtmasten. Deze worden in juni opgeleverd en geplaatst.

Winkelmonitor
Eind januari hebben we de vragenlijst voor de winkelmonitor uitgezet. Aan de oproep om de vragenlijst in te vullen is goed gehoor gegeven. Ruim 50 vragenlijsten kregen we retour. De winkelmonitor is hiermee goed gevuld. We streven er echter naar dat elke ondernemer/pandeigenaar de vragenlijst invult. Zo krijgen we een zo goed mogelijk beeld van ons winkelgebied en de ontwikkelingen die er spelen. 

Op basis van de uitkomsten van de winkelmonitor gaan we actief de straat op! Vanuit de werkgroep Pilot Leegstand bezoeken Conny van Laer en Henk Knapen ondernemers om in gesprek te gaan over zaken die naar boven zijn gekomen uit de winkelmonitor. Daarnaast gaan ze ook op bezoek bij ondernemers die de winkelmonitor nog niet hebben ingevuld. Door samen met elkaar in gesprek te gaan willen we het centrum van Nederweert vooruit helpen.

Spreekuur
Bij de opstart van de winkelmonitor hebben we ook vier keer een spreekuur gehouden op de maandagmorgen. We waren verrast door het succes van dit spreekuur. Elke week kregen we een of meerdere mensen op bezoek over verschillende onderwerpen. Voor ons een reden om te kijken of we dit spreekuur in de komende periode nogmaals gaan houden. Of dat we er een structureel karakter aan geven

Hanging baskets
Een wens die al lang leeft bij de ondernemers in het centrum is het plaatsen van hanging baskets. Samen met de gemeente gaan we hier binnenkort invulling aan geven. In de week van 15 mei worden er 40 hanging baskets verspreid over de Kerkstraat (Noord), Brugstraat, Geenestraat en Sint Rochusstraat opgehangen. Samen met de ornamenten en de schildjes gaat dit zorgen voor een sterke verfraaiing van de openbare ruimte in het winkelgebied van Nederweert. 

Advertentie

4 Reacties

  1. ´Truusje ´
    Hoera!!!!! Met de beloofde hanging baskets komt er hopelijk meer kleur en vooral SFEER in het centrum van ons dorp. Het wordt hoog tijd!! Chapeau voor dit initiatief.

  2. Hanging basket ? Wa is dit in ut nederweerts

    • Unne bloombak aan unne (lantoarn)poal.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

Screenshot
Jammer, jammer!
29 september 2024 | 13:00
Carnaval algemeen 1
Impuls aan de lokale culturele infrastructuur
29 september 2024 | 9:00
2024_09_28 Kermis Weert twee minuten stil voor overleden Hans van Tol jr-3
Ter nagedachtenis aan 28-jarige Hans van Tol jr.
28 september 2024 | 21:45
2024_09_28 Dierendag bij PetsCo Nederweert De leukste dag van het jaar1
Leuke en lekkere cadeautjes
28 september 2024 | 20:00

Advertentie