Skip to content

Regels voor parkeren in het centrum van Nederweert

Redactie
30 april 2019 | 12:00

Advertentie

politie controleNederweert kent een aantrekkelijk en goed bereikbaar centrum waar het goed toeven is. Veel bezoekers ervaren het gratis parkeren daarbij als een extra service. “Er gelden wel enkele regels”, aldus buitengewoon opsporingsambtenaar Eric van der Wallen. Hij ziet toe op het parkeerbeleid in de gemeente. Omdat hij vooral in het centrum regelmatig overtredingen constateert, legt hij de regels graag nog een keer uit.

Kort en lang parkeren
In het centrum kun je overal gratis parkeren. Op veel plaatsen is kort parkeren mogelijk in de blauwe zones. Deze zones zijn bedoeld om langdurig parkeren tegen te gaan. Je moet er terecht kunnen om snel eventjes een boodschap te doen. Voor langparkeerders zijn er net buiten het centrum parkeervoorzieningen. Voor gehandicapten zijn er speciale parkeerplaatsen.

Parkeerschijf
Helaas constateren de buitengewoon opsporingsambtenaren nog vaak overtredingen in het centrum. Zij zien regelmatig auto’s in de blauwe zone staan zonder een duidelijk voor de voorruit geplaatste parkeerschijf of een schijf met een verlopen parkeertijd. Ook staan er zo nu en dan nog auto’s zonder gehandicaptenparkeerkaart op gehandicaptenparkeerplaatsen.

Fout parkeren
Andere overtredingen zijn parkeren op het trottoir, met name in de winkelstraten. Ook wordt er nog met regelmaat tegen het verkeer ingereden (het negeren van de geslotenverklaring). Ook het parkeren voor het plein bij Bruna/Kruidvat wordt nog massaal genegeerd. Hier zien ze vaak dat auto’s op de weg parkeren, dus op de Kerkstraat.

Geslotenverklaring/eenrichtingsweg
In het centrum is in de Brugstraat, de Kerkstraat ter hoogte van Meora, de Burgemeester Hobusstraat ter hoogte van pand Poell, de Burgemeester Hobusstraat ter hoogte van pand Dings, Lindanusstraat en de Paulus Holtenstraat een geslotenverklaring van kracht. Dit betekent dat in deze gedeeltes van het centrum eenrichtingsverkeer geldt.

Blauwe zone
In het centrum van Nederweert en Budschop/Vijfsprong kunnen automobilisten met een parkeerschijf parkeren in de blauwe zone-parkeervakken. Uiteraard moet dan wel de tijd van aankomst op de kaart aangegeven worden. Je herkent de vakken aan de blauwe strepen en het bijbehorende verkeersbord.

Let op: in de Kerkstraat, de Brugstraat en de Paulus Holtenstraat kun je maximaal een half uur parkeren en dus geen twee uur.

Gehandicaptenparkeerplaatsen
Gehandicaptenparkeerplaatsen zijn aangelegd voor mindervaliden. Om te voorkomen dat ze ver moeten lopen naar hun bestemming, zijn deze parkeerplaatsen dicht in de buurt van winkels en woningen aangelegd. Zij hebben ook een speciale gehandicaptenparkeerkaart die achter de voorruit wordt geplaatst.

Langparkeerders
Er zijn in Nederweert dicht bij het centrum veel parkeerplaatsen waar je terecht kunt buiten de blauwe zone, dus waar het vrij parkeren is. Je vindt ze o.a. bij het gemeentehuis, in de Schoolstraat (achterzijde voormalige St. Lambertusschool), St. Antoniusplein, Aldi-parkeerplaats, Jumbo-parkeerplaats en de verbinding tussen Acaciastraat en Geenestraat-lus.

Bedrijventerrein
Om de doorgang op het nieuwe bedrijventerrein Pannenweg te garanderen en om een geordend beeld te krijgen, mag ter plaatse niet langs de kant van de weg worden geparkeerd. Vrachtwagens moeten allemaal op het eigen terrein parkeren. Als dat niet mogelijk is, wordt verwezen naar parkeerplaats De Meiberg (wegrestaurant) langs de A2.

Boetes
Voor het overtreden van de regels gelden hoge boetes.

  • Parkeren op het trottoir: € 104,00
  • Parkeren in Blauwe zone zonder duidelijk zichtbare parkeerschijf achter de voorruit: € 104,00
  • Parkeren in Blauwe zone met de toegestane parkeertijd verstreken: € 104,00
  • Parkeren in Blauwe zone buiten de vakken (voor het plein Bruna/Kruidvat): € 104,00
  • Voertuig laten staan in het groen (parkeren) in het groen: € 104,00
  • Parkeren in een parkeerverbodzone: € 104,00
  • Negeren van geslotenverklaring/tegen het verkeer in rijden: € 149,00
  • Parkeren op een gehandicaptenparkeerplaats: € 389,00

Alle boetes zijn inclusief administratiekosten CJIB.

Verkrijgbaar
Inwoners die denken in aanmerking te komen voor een gehandicaptenparkeerkaart, kunnen die aanvragen bij de gemeente. Een parkeerschijf voor de blauwe zone is o.a. verkrijgbaar bij Hubo Duijts en Bruna.

Advertentie

8 Reacties

  1. Is wel incl administratiekosten , valt wel mee dus

    • Haha, bijna voor niks! Volgens mij was het nog niet zo lang geleden minder dan de helft. Belachelijk. Een boete is prima, maar dat is echt te dol. Je kunt je ook wel eens vergissen en zo’n schijf vergeten of zo.

  2. Met REGELS voor parkeren in het centrum wordt misschien een enkeling zich bewust.
    Met strenger handhaven wordt er mogelijk een betere naleving verkregen..

  3. Het is gewoon absurd dat men de parkeerplaatsen voor de Bruna/Kruidvat hebben weggelaten ….
    Voor even een pakketje op te halen c.q wegbrengen moet je maar geluk hebben dat er net een plekje vrij is in een van de weinige parkeer-vakken in de kerkstraat.
    Wat de boetes betreft, crazy, vergeleken met onze buurlanden…….
    Maarja, die dronken stuurlui in Den Haag moeten natuurlijk ook betaald worden….

  4. Ze hadden gewoon de parkeervakken in de kerkstraat t.h.v jumbo gewoon moeten laten zitten en de parkeerplaatsen bij het plein bij de Bruna ook… mensen parkeren juist daar, omdat het onzin is dat ze die parkeervakken weggehaald hebben! Daarnaast vindt ik het beleid van de eenrichtingswegen nogal onnozel in het dorp! Met vriendelijke groet een inwoner die nogal moe word van het verkrachten van de verkeersdoorstroming/ parkeergelegenheid..

  5. En dan zich maar afvragen waarom het centrum zo uitgestorven is…

  6. Hoe kan ik ter plaatse vaststellen tot hoe
    laat de blauwe parkeerkaart verplicht is?
    Zoals het nu lijkt moet de kaart de klok rond
    geplaatst worden.


Plaats een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Foutje gespot?

Oeps, je hebt kennelijk een foutje gespot.
Fijn dat je ons op de hoogte brengt. Met een paar klikken kun je ons hierover een berichtje sturen. We doen ons best het foutje zo snel mogelijk te herstellen en je hiervan op de hoogte te brengen.

Advertentie

Advertentie

VitalikRadko - depositphotos.com
Inbraak Altweerterkapelstraat in Weert
17 september 2024 | 20:30
De neven Peeters helpen Nederweert verduurzamen - 2
Plan een vrijblijvend adviesgesprek
17 september 2024 | 20:04
Greep naar de Hoorn 2024-12
Bekijk hier de foto’s van een te gekke dag
17 september 2024 | 20:00
Lynn-de-Wit
Handballen en dansen
17 september 2024 | 18:30

Advertentie